A kilenc√©ves Quvenzhan√© Wallis volt a tegnap Oscar-g√°la, √©s az eg√©sz d√≠j√°tad√≥ t√∂rt√©nelm√©nek legfiatalabb jel√∂ltje, legjobb fŇĎszereplŇĎ kateg√≥ri√°j√°ban jel√∂lt√©k a Messzi d√©l vadjai√©rt. Az √°ltal√°ban betal√°l√≥ amerikai Onion pedig az √°ltud√≥s√≠t√≥ twitter√©ben sim√°n lepics√°zta. ViccbŇĎl. Az internet nem √∂r√ľlt.

Az amerikai H√≠rcs√°rda eg√©szest√©s twitterfolyama egy Oscar-par√≥dia volt, ahol t√∂bbek k√∂z√∂tt olyan tweeteket k√ľldtek ki, hogy "Tudj√°tok, hogy minden jelenet az Arg√≥-akci√≥ban, amiben Ben Affleck szerepel, az√©rt olyan hom√°lyos √©s remegŇĎ, mert senki sem volt ott, hogy megrendezze?". Azaz k√∂zepesen vicceseket, de ebbŇĎl is messze kiemelkedett az, hogy Quvenzhan√© Wallist kerekperec lepics√°zt√°k. Mindenki egy szem√©lyk√©nt kezdett felh√°borodni, a New Yorker az este egyik leg√≠zl√©stelenebb vicc√©nek nevezte (Seth MacFarlene f√°raszt√≥ h√≠msoviniszta sz√∂vegei mellett), de m√©g az olyan honlapok is kikeltek magukb√≥l, mint a Kattint√°s√©rt Shutterstockot Kir√°mol√≥ Buzzfeed. Olyanok √°lltak ki az Onion ellen, mint Bunk a Dr√≥tb√≥l. Ha Bunk m√©rges r√°d, akkor odafigyelsz.

De mi volt ebben a vicc? Nem tudom pontosan. Az, hogy Wallis olyan kedves √©s szeretnival√≥ teremt√©s, hogy mindenki selyemkesztyŇĪvel b√≠r hozz√°√©rt? M√©g sz√©p, hiszen m√©g √°ltal√°nos iskol√°s. Vagy az, hogy am√ļgy a sz√≥rakoztat√≥iparban b√°rki egy csettint√©sre sim√°n lepics√°zza a m√°sikat? Perez Hilton ebbŇĎl √©l m√°r lassan egy √©vtizede. Az, hogy az Onion pont ezt a kisl√°nyt haszn√°lta, nem c√©lpontnak, hanem eszk√∂znek, nagyon b√©n√°n s√ľlt el, egy am√ļgy is kicsit b√©na vicchalmazban. Bezzeg biztos a 86 √©ves Emmanuelle Riv√°t gond n√©lk√ľl le lehetett volna v√©n pics√°zni!

Az Onion tŇĎle szokatlan m√≥don pedig nemr√©g bocs√°natot k√©rt egy viszonylag hossz√ļ √ľzenetben, amiben kifejtik, mostant√≥l szigor√ļbb int√©zked√©seket vezetnek be a Twitter√ľk√∂n, hogy ne fordulhasson elŇĎ ilyesmi. √Čs megerŇĎs√≠tenek mindenkit abban, hogy Wallis fiatal, tehets√©ges √©s enn√©l sokkal jobbat √©rdemel. Steve Hannan vez√©rigazgat√≥ pedig biztos√≠t mindenkit, hogy a felelŇĎs√∂ket meg fogj√°k regul√°zni.

Advertisement

Biztos k√©sz√ľl ezer poszt arr√≥l, hogy mekkora faszok.