Amikor Ady Endrééket megtámadták a zombik, akkor a legkülönbözőbb módszerekkel védték meg magukat: Karinthy karddal, Babits ököllel, Móricz meg shotgunnal. Na de mi történne a valóságban egy zombitámadás esetén? Mint minden ökológiai problémát, természetesen ezt is helyrebillentené a természet: végeznének velük az állatok!

Advertisement

Az io9-on most azon pörög épp a webchat, hogy fegyverek helyett milyen állatokkal lehetne megfékezni a földből előbújt élőhalottakat. Az egyik esélyes a jaguár, amelynek a legkeményebb a harapása Amerikában, ráadásul remek koponyaroppantó technikája és vadászmódszere van:

Más kérdés, hogy nálunk sajnos nem él. Európában maradna a medve. Persze csúcsragadozókra nem lehet bízni több ezer zombi elpusztítását, mert kevesen vannak, és villám gyorsan nem fog fölszaporodni az állományuk. Viszont ne feledjük, hogy ezek a teremtmények legalább annyira hullák, mint élőlények. Már pedig a hullák lebontására remek állataink vannak: légylárvák, hangyák, férgek, hogy a még apróbb élőlényekről, egysejtűekről ne is beszéljünk.

Advertisement

Nézzétek csak így tüntetnek el egy nyulat:

Nem mondom, hogy kellemes videó ebéd mellé, de még mindig jobb, mint egy zombitámadás. Szerintetek milyen állatok fékeznék meg az inváziót?

Advertisement

[A fotón a Yellow Spots látható, még a klasszikus felállással]

Share This Story

Get our newsletter