Illustration for article titled Még több hírességről jöhetnek meztelen képek

Eddig összesen 101 híresség érintett minden idők egyik legnagyobb celebfotó-kiszivárogtatós botrányában, de állítólag még sokkal többet érhet kellemetlen meglepetés.

A Mirror arról ír, hogy a 4chan szerint már 423 személyhez tartozó fájl van a "gyűjtő" birtokában, aki mára virradóra szivárogtatott ki meztelen képeket Jennifer Lawrence-ről, Kate Uptonról, Rihannáról, Kim Kardashianről és még egy sereg egyéb színésznőről, énekesnőről és élsportolóról.

Advertisement

Ezek közül a képek közül többről már elismerték, hogy valódiak, így például Jennifer Lawrence fotói is - a színésznő ügynöke meg is fenyegetett mindenkit, aki megosztja ezeket a képeket az interneten. Volt azonban köztük hamis is, például a Selena Gomezként terjesztett képek nem őt ábrázolták. Ebből a Gawker-posztból pedig az is kiderül, hogy a képek közül több már napokkal korábban keringeni kezdett az interneten.

A képeket a 4chanen megosztó, névtelen profilról kommunikáló személy mindenesetre csak gyűjtőnek nevezi magát, és ragaszkodik hozzá, hogy nem ő hackelte meg a hírességek telefonjait, hanem bitcoinért cserébe jutott a fotókhoz. Ugyanő azt is állítja, hogy van egy kétperces szexvideója is a legnagyobb érdeklődést kiváltó alanyról, Jennifer Lawrence-ről.

Advertisement

A hackerek a legnépszerűbb elmélet szerint az iCloud tároló szolgáltatás biztonsági réseit használták ki, viszont olyan teóriával is lehet találkozni, hogy a fotók alapján a hírességek közül többen nem is iOS készüléket használtak, illetve a videókat sem támogatja az iCloud photo stream, vagyis lehet, hogy egyéni accountokat törtek fel a hackerek.

Fotó: Arthur Mola/Invision/AP

Share This Story

Get our newsletter