This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Orbán Viktor is kiposztolta a Buzzfeed posztját a 33 magyar ételről

Illustration for article titled Orbán Viktor is kiposztolta a Buzzfeed posztját a 33 magyar ételről

Titokzatos okból mindenki ezt osztja a magyar neten. Rohanó világunkban egy Debrecenben született, de Amerikában élő fekete lány magyar kajákról szóló posztját ajánlják a miniszterelnök social media managerei. Őrület!

Advertisement

Hatalmas karriert futott be tegnap délután óta a Buzzfeed újdonsült munkatársának, Anita Badejónak a "33 magyar étel, amit az egész világnak ismernie és szeretnie kéne" című posztja. Aki nem ismerné, a Buzzfeed az elmúlt 1-2 év egyik legsikeresebb weboldala, ami közösségi médiás megosztásra szánt mindenfélét, főleg hangzatos címekkel ellátott toplistákat közöl. Orbánék a "Már a tengeren túl is tudják, mi a jó." szöveggel rakták ki a linket. A 33 képből természetesen a rántott sajtét választották hozzá.

Ő ott balra szerző, Anita Badejo, aki debrecenben született, de leginkább Amerikában él és idén vették fel a Buzzfeedhez:

Illustration for article titled Orbán Viktor is kiposztolta a Buzzfeed posztját a 33 magyar ételről
Advertisement

A listában - azon felül, hogy milyen érdekes magyar szavakat leírva látni egy híres amerikai szájton - igazából nincs semmi különleges. Itt az első hat listatag: lángos, gulyás, palacsinta, pörkölt, gesztenyepüré, halászlé. Így csordogál a dolog csendes-lelkes mederben, annyira szolidan, hogy már a 22. pontban feltűnő rántott sajt is izgalmas választásnak tűnik, aztán a 24-es sorszámmal megjelenik a gasztromegmondók nagy ellensége a Túró Rudi. Engem igazából maximum a kakaós csiga szerepeltetése lepett csak meg, mert aki járt már bármilyen más országban, az tudja, hogy vannak klassz magyar fogások, de a péksütemények tényleg bárhol ezerszer jobbak.

Advertisement

A zárópoén nem rossz, az utolsó tétel ugyanis maga a paprika, amit egy Spar sajátmárkás erőspista-klón fotójával illusztráltak.

Share This Story

Get our newsletter