Pedig Dzsudzsi a sportlapnak adott mai interj√ļj√°ban is ezt √°ll√≠tja.

Ha m√°r Zim√°ny Linda volt ma, akkor j√∂jj√∂n Dzsudzs√°k Bal√°zs is: a legmagasabban jegyzett mai magyar labdar√ļg√≥ azt mondja, parkol√≥p√°ly√°ra ker√ľlt a Dinamo Moszkv√°n√°l, ahol nem j√°tszatj√°k, mi√≥ta kider√ľlt, hogy nem akarja meghosszabb√≠tani a szerzŇĎd√©s√©t. Menne a Herth√°ba, D√°rdai P√°llal sz√≥ban m√°r meg is egyezett, √°m a berlini klubnak csak akkor lesz r√° p√©nze, ha elŇĎtte el tudj√°k adni a brazil Ronnyt.

A cikkbŇĎl is √ļgy tŇĪnik, m√°s komolyabb √©rdeklŇĎdŇĎ nem nagyon van, Dzsudzs√°kot pedig m√°r az sem zavarn√°, ha rosszabbul keresne Berlinben, mint Moszkv√°ban, hiszen j√°tszani akar, az oroszokn√°l pedig a rubelv√°ls√°g miatt cs√∂kken a fizet√©se.

Nekem csak az√©rt nem √°ll √∂ssze ez az eg√©sz, hiszen mindennel szembemegy, amit Dzsudzs√°k csin√°lt az elm√ļlt √©vekben: ugyeb√°r annak idej√©n az√©rt ment Oroszorsz√°gba, hogy sok p√©nzt keressen, pedig lettek volna komoly nyugat-eur√≥pai lehetŇĎs√©gei is. M√©g ha nem is igazi szt√°rcsapatok, de a Herth√°n√°l az√©rt nagyobb pontenci√°llal b√≠r√≥ klubok nev√©t emlegett√©k.

Advertisement

Dzsudzs√°k ink√°bb elment a szakmailag semmi elŇĎrel√©p√©st nem jelentŇĎ orosz bajnoks√°gba, m√°r √∂t√∂dik √©ve j√°tszik ott, mik√∂zben a menedzsmentje minden √°tigazol√°si szezonban kamuh√≠rekkel sz√≥rta meg a magyar sajt√≥t a Liverpool √©s az Inter √°ll√≠t√≥lagos √©rdeklŇĎd√©s√©rŇĎl. Most meg elmegy egy kies√©s ellen k√ľzdŇĎ n√©met kiscsapatba? (Tudom, hogy a Hertha meccseire nagyon sokan j√°rnak, de ettŇĎl m√©g a n√©met szt√°rklubokt√≥l messze van.)

Vannak, akik √ļgy gondolj√°k, Dzsudzs√°k j√≥ d√∂nt√©st hozott, amikor 5 √©ve elment p√©nzt keresni az Anzsiba, √©n viszont akkor se √©rtettem, mi√©rt temeti el mag√°t Oroszorsz√°gban egy ereje telj√©ben l√©vŇĎ, t√∂bbre hivatott futballista. Nem mondom, hogy a Real Madrid lett volna a v√©g√°llom√°s, de enn√©t az√©rt tal√°n t√∂bb volt benne.

Advertisement

P√©nzt keresni r√°√©rt volna 30 felett is, Indi√°t√≥l Katarig sz√°mos liga van, amelyet gyakorlatilag erre tal√°ltak ki (arr√≥l nem is besz√©lve, hogy a Bundeslig√°ban vagy a francia bajnoks√°gban se halt volna √©hen, ha odaszerzŇĎdik az Anzsi helyett annak idej√©n). Na de mindegy, van m√©g h√°rom h√©t az √°tigazol√°si idŇĎszakb√≥l, h√°tha bejelentkezik az Inter. Vagy a Liverpool!

Fotó: MTI/Kovács Tamás