Még mindig nem adja fel az álfekete nő

Rachel Dolezal most azt mondta, egyáltalán nem biztos abban, hogy azok az emberek, akik a szüleinek mondják magukat, tényleg a biológiai szülei.

Advertisement

A magát feketének való, de szülei által fehérként lebuktatott, polgárjogi aktivista esetéről mi is írtunk már tegnap (így arról is, hogy 13 éve még fehérként perelt faji diszkrimináció miatt), ő pedig most az NBC Nightly News című műsorában volt vendég, és ott adott hangot a kételyeinek:

Advertisement

“Jelenleg azt tudom, hogy kik neveltek föl. Nem volt azonban DNS-vizsgálat, és nincs rá bizonyíték, hogy Larry és Ruthanne a valós, biológiai szüleim” – mondta Dolezal. Amikor pedig a műsorvezető a születési anyakönyvi kivonatára hivatkozott, melyben szintén ők vannak megjelölve szülőként, ezt válaszolta:

Nem feltétlenül azt mondom, hogy be tudom bizonyítani, hogy ők nem a szüleim, de nincs róla bizonyítékom, hogy tényleg ők lennének azok. A kivonat másfél hónappal a születésem után készült, és nyilvánvalóan nincsenek orvosi tanúk.

Advertisement

Dolezal, akinek az esete azért kap ekkora visszhangot, mert ő volt a legnagyobb, színesbőrűek érdekeit védő szervezet vezetője, az interjúban később is megerősítette, hogy továbbra is fekete identitásúnak vallja magát:

“Ha a fekete és a fehér szavakkal jellemezhetem csak magam, akkor fekete vagyok. Inkább vagyok fekete, mint fehér” – mondta, és azt is tagadta, hogy a bőrszínét napozáson vagy barnító sprayn kívül mással változtatta volna.

Advertisement

(via Gawker)

Share This Story

Get our newsletter