Még mindig megvan a valaha volt legszebb first lady

Imelda Marcos a 85. születésnapját úgy ünnepelte, hogy megcsókolta halott férje üvegkoporsóját, és még remekül tartja magát. Bónuszként néhány csodás régi kép róla!

A Fülöp-szigetek egykori diktátora, Ferdinand Marcos özvegye az ezernél is több pár cipője miatt vált az uralkodói pazarlás jelképévé, ám őt a bukott férjével ellentétben nem vonták felelősségre, és ma is az országban él.

Advertisement

Fotó: AP Photos

Ferdinand Marcost 1986-ban űzték el, három évvel később meghalt, a holtteste egy konzervált üvegkoporsóban látható az ország Ilocos Norte nevű tartományában. Özvegye viszont indulhatott a választásokon ezután is, és senki nem háborgatja ma sem.

Fotó: Getty Images

Érdekes tény, hogy az egykori modell Imelda Marcosba olyan tizenegy éves korom táján szerelmes voltam, miután leadtak egy tévéfilmet, amely a Marcos házaspárról szólt. Igaz, ebben egy színésznő játszotta Imeldát, tehát technikailag nem is bele, hanem a színésznőbe zúgtam bele egy rövid időre. De ez mindegy is.

Advertisement

Fotó: AP Photos

Akkoriban nem lehetett úgy bekapcsolni a Híradót, hogy ne került volna szóba Marcos elnök, Imeldáról viszont az utóbbi jó húsz évben alig hallani (abban sem voltam biztos, hogy él még), ezért örültem meg ennek a meglehetősen bizarr videónak.

Advertisement

Ezt a rituálét egyébként az egykori filippinó first lady minden évben megismétli.

KIEGÉSZÍTÉS: Gyugyo kommentje azok kedvéért, akik nem ismerik Imelda Marcos munkásságát: "Azért legalább csak említés szintjén: ritka nagy rohadt geci. És ezt rá mondom, nem pedig a rohadt, korrupt, csaló fasz férjurára. Az még nála is szörnyűbb volt (bárnehéz különbséget tenni köztük). Nullára rabolta a népét, diktatúrában irányította az országot, politikai ellenfeleket meggyilkoltatott, még az USA-ban is. Az országtól ellopott milliókat (vagyis rabolt, mert erőszakkal vette el) költött személyes dolgokra, és ezek egyike volt csak a szánalmas-perverz cipőkollekció. Milliárdokat síboltak el és fektettek be külföldön a saját nevük alatt, amit a sokszor rabszolgasorban tartott nép sosem látott viszont."

Share This Story

Get our newsletter