This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Még mindig a világ legcsodálatosabb kupasorozata

Illustration for article titled Még mindig a világ legcsodálatosabb kupasorozata

Természetesen az FA-kupáról van szó, ahol ma hazai pályán, alsóbb osztályú ellenféllel szemben esett ki a Chelsea és a Manchester City is.

Advertisement

A liga két újgazdag klubja közül a londoni kékeké a kínosabb, hiszen ők már kettő-nullra vezettek a harmadosztályú Bradford ellen, és onnét voltak képesek négy-kettőre kikapni. Phil Parkinson csapata, a Bradford egyébként két éve egyszer már bejutott nagy meglepetésre a ligakupa döntőjébe, de ez talán még nagyobb dicsőség.

A csapatát kicsit felforgató, de így is bombaerős csapattal felálló José Mourinho a meccs után kivételesen nem fogott semmit a bíróra vagy a körülményekre, gratulált a vendégeknek, és elismerte, hogy ő is és a játékosai is szégyellik magukat.

Advertisement
Illustration for article titled Még mindig a világ legcsodálatosabb kupasorozata

A másik meccsen a feljutásért küzdő, másodosztályú Middlesbrough oktatta a Manchester Cityt az Etihadban: a vendégek a második félidőben még több gólt is szerezhettek volna, a vége kettő-nulla lett, a felső képen a két gólszerző, Patrick Bamford és Kike láthatók (előbbi egyébként pont a Chelsea-től jött kölcsönbe).

Advertisement

A Boro nagyszerűen játszott és hősiesen védekezett, az enervált City pedig újra gödörben van, az Arsenal elleni hazai vereség után ismét hazai pályán vallott kudarcot, és megérdemelten esett ki.

És ez ráadásul nem minden: már tegnap meglepetéssel indult a hétvége, amikor a Manchester United csak nulla-nullát játszott a negyedosztályú Cambridge otthonában, ma pedig kiesett még a Tottenham is (hazai pályán a Leicester ellen), a bajnokságban remeklő Southampton pedig a Crystal Palace-tól kapott ki.

Advertisement

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter