Illustration for article titled Még maga Putyin sem olyan nyílt putyinista, mint Orbán

Megrészegítette a miniszterelnököt az erdélyi levegő, és kimondta az újkori magyar demokrácia legőszintébb mondatát.

Advertisement

Évi rendes tusnádfürdői táborozásán Orbán miniszterelnök elmondta évi rendes vizionárius beszédét. Ami sokkal, de sokkal erősebbre sikerült, mint azt bárki várta volna. Orbán előbb a Magyar Illiberális Nemzetállam felépítéséről értekezett, majd rátért arra, hogy Obama elnök ellen a képviselőház republikánus képviselői eljárást indítottak hatásköri túllépés miatt.

"Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör-túllépés miatt be lehetne minket perelni?"

Tényleg ezt mondta! A mindenható magyar miniszterelnök persze csak kimondta azt, amit minden érdeklődő lát, plusz a kormánypropaganda direkt sugallja is: miszerint ő itt BÁRMIT megtehet, hiszen nincs más törvény, csak ő maga, mint egy seriffközpontú westernben. Csakhogy ezt még a szakmai példaképei sem szokták így, ebben a kuncogó Dr. Genya-stílusban a szavazóik képébe tolni. Senki, még Putyin, Kim Dzsongun vagy a FIFA-VIP-páholyt betültő afrikai diktátorok sem szoktak kamerák előtt ugrálva olyanokat kiabálni, hogy "Bármit megtehetek, BÁÁÁÁÁRMIIIIIIT!"

Advertisement

De az Ember Aki Csont Nélkül Tarhált KÉT Ingyenjegyet A Vébédöntőre, most mégis megtette. Én – iróniamentesen mondom – becsülöm érte, mert legalább tényleg nyílt kártyákkal játszik. Az lesz a vicces azért, ha a 2015-ös fesztiválon azzal nyit, hogy

Haha, nincsen semmi bizonyítékotok!

Share This Story

Get our newsletter