Még ki sem tört rendesen a forradalom, és máris elbukott :(

Illustration for article titled Még ki sem tört rendesen a forradalom, és máris elbukott :(

A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen, jelentette be sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc a lehető legszélesebb körű nemzeti ellenállásra szólított fel valamennyi magyart állampolgárt Orbán rendszerével szemben.

Advertisement

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból. Úgy értékelte, hogy bár az internetadó bevezetése elleni vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette.

A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része szép volt és felemelő volt, véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát.

Advertisement

Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, kár pár rendzavarónak ezt elrontania – jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc bátorította a civileket az ellenállás folyatására. Kitért arra, hogy ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából, és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben – mondta.

Advertisement

[MTI]

Share This Story

Get our newsletter