B√≠csen sztondul√≥ p√°vi√°nok, termeszeket horg√°sz√≥ csimp√°nzok, a Tanganyika-t√≥ szel√≠d hull√°mai: a tanz√°niai Gombe Nemzeti Parkban b√≥kl√°szni k√©pernyŇĎn a legjobb dolog (kiv√©ve, ha √©pp a tanz√°niai Gombe Nemzeti Parkban b√≥kl√°szunk igazib√≥l).

Tavaly ŇĎsszel kamer√°zta v√©gig a Google az eg√©szen apr√≥ ‚Äď kisebb, mint Budapest 17. ker√ľlete ‚Äď nemzeti parkot, ami az√©rt h√≠res, mert itt dolgozott √©vtizedekig Jane Goodall, a brit csimp√°nzol√≥gus, aki √©vtizedes kutat√°sai alatt alapvetŇĎ felfedez√©seket tett a fŇĎemlŇĎs√∂k szoci√°lis √©let√©rŇĎl √©s intelligenci√°j√°r√≥l. A park erdŇĎs lank√°kb√≥l √°ll a Tanganyika-t√≥ keleti partj√°n, a burundi‚Äďtanz√°n hat√°rt√≥l nem messze d√©lre, √©s pomp√°s helynek tŇĪnik. Vannak p√©ld√°ul:

A saj√°t maguknak k√©sz√≠tett pecabottal termeszeket gyŇĪjtŇĎ csimp√°nzok

Még a fenti bícsen sztonduló páviánoknál is lazább páviánok egy másik bícsen

Stanley √©s Livingstone volt s√°torhelye (hossz√ļ kilom√©tereken √°t lehet cs√≥nakban haladni a part mellett)

Advertisement

Jane Goodall h√°za

Sétákra csábító ösvények

Advertisement

Egy hatalmas mangófa

√Čs persze m√©g t√∂bb csimp√°nz, mint Golden √©s Glama, akik √©pp √°tkelnek egy v√≠zfoly√°son

Advertisement

Nagyon szeretem a v√°rosi utcak√©peket is, de a Tanganyika-tavon d√©l fel√© csorogni sokkal jobb. Ha valami√©rt nincs kedved v√©gigj√°rni az eg√©sz parkot, a Google k√©sz√≠tett egy gyŇĪjt√©st a legszebb panor√°m√°kb√≥l, itt lehet v√©gign√©zni ŇĎket.