A BL-sorsolĂĄsban összekerĂŒlt a Barcelona a Manchester Cityvel, Ă©s kĂ©t szemĂ©t olajos csapatot is összesorsoltak (Paris Saint-Germain–Chelsea), miközben a nagy esĂ©lyesek könnyƱ ellenfelet kaptak. De a BL-t Ășgysem a meglepetĂ©sekĂ©rt szokĂĄs szeretni.

ElĂ©g nyilvĂĄnvalĂłan kiemelkedik az idĂ©n a Real Madrid Ă©s a Bayern MĂŒnchen a mezƑnybƑl, Ă©s ha minden igaz, nem nagyon kell izgulniuk amiatt, hogy ne Ă©rnĂ©k meg a negyeddöntƑt: a spanyol bajnok ugyanis a SchalkĂ©t kapta, a bajorok pedig a Sahtar Donyeckkel jĂĄtszanak.

Nehezebb a Chelsea Ă©s a Barcelona helyzete: elƑbbi az Ibrahimoviccsal, Cavanival felĂĄllĂł PSG-t kapta (azĂ©rt ezzel egyĂŒtt is illik MourinhĂłnak behĂșznia azt a meccset, mĂ©g ha nem is könnyen), a hervatag Barca pedig a sokĂĄig Ășjra lĂșzernek tƱnƑ Cityt, amely EurĂłpĂĄban Ă©vek Ăłta rendre leĂ©g – de most ki tudja?

EmlĂ­tĂ©st Ă©rdemel mĂ©g az Arsenal, amely egyĂ©rtelmƱ esĂ©lyes a MonacĂłval szemben, Ă©s a surranĂłpĂĄlyĂĄn bejuthat a nagyok közĂ©, mĂ­g a Dortmundnak jĂłval nehezebb lesz a Juventus ellen. A tavalyi döntƑs Atletico Madridnak nem okozhat gondot a Leverkusen, Ă©s vĂ©gĂŒl lett egy teljesen Ă©rtelmezhetetlen pĂĄrosĂ­tĂĄs is (Basel–Porto). A meccseket jövƑ Ă©v februĂĄr-mĂĄrciusban jĂĄtsszĂĄk.

FotĂł: Alvaro Barrientos/AP Photo