This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Még egész rövid a kocséri kisgólyák csőre

Illustration for article titled Még egész rövid a kocséri kisgólyák csőre

Itt a tavasz, amiben az egyik legjobb dolog a gólyakamera-bámulás.

Levelet kaptam Jánostól. Kocsérról.

Tegnap egész este néztük a gyerekekkel, vártuk, hogy a párja hazérkezzen... Aztán olyan 20:30-kor megjött... Volt öröm, felállt a kotlásban levő, meg is számoltuk, 5 tojásuk van! Aztan a gyerekek mentek aludni... Utána még vagy 30 percet néztem, és azon gondolkodtam, hogy Kocsér mekkorát alakít egy ilyen “kis” ötlettel!!! Mindenképp eredetibb ötlet, mint a Gattyán-birodalom alappillére...

Advertisement

Kedves János, gólyamakemrát nézni tényleg szuper időtöltés. Az még nem jutott eszembe, hogy kiverjem rá, de pont azért jó az interakció, mert a levele új ötleteket tudott adni nekem.

A kocséri gólyakamera amúgy tényleg különösen jó szögből mutatja az életet a fészekben. Nem is tudtam, hogy a gólyák szoktak ötöt tojni, már megérte kattintani, aztán itt is ragadtam, majd megnéztem, mi a helyzet más hazai fészkekben. A következőket találtam hirtelen:

  • Zalaistvándon kicsit messzebb helyezték el a kamerát, cserébe kapunk egy darabkát a tájból is. Itt rengeteg kismadár is lakik a fészekben, az otthon tartózkodó anya- vagy apagólya pedig össze-vissza kelepel egész reggel.
Advertisement
Illustration for article titled Még egész rövid a kocséri kisgólyák csőre

A nógrádi Dejtáron remekül belelátni a fészekbe, itt reggel Dalma asszony és a névtelen férje is ittjon voltak, és mintha dideregtek volna tollászkodás közben. A gólyák “faszom ebbe a reggelbe” nézése meglepően hasonlít az emberekére, főleg, ha tekintetbe vesszük a zavaró csőrt is. Viszont hoppá, itt nem láttam se tojást, se fiókát. Lehet, hogy Dalma asszony az idén csajjal jár? Vagy ennyire alatta vannak a tojások? De a többieknél néhol már vannak egészen nagy fiókák is. Csak akkor derülhet ki az igazság, ha rendszeresen visszatérek!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter