This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Még csak három csapat helye biztos a jövő évi vb-n, és az egyik a mienk!

Illustration for article titled Még csak három csapat helye biztos a jövő évi vb-n, és az egyik a mienk!

A 2016-os A csoportos jégkorong-világbajnokságról van szó, ezt Moszkvában és Szentpéterváron rendezik, és a magyar válogatott ott lesz, hacsak meg nem öli a Földet addig egy aszteroida.

Advertisement

Az van, hogy írtam egy kicsit szakmázós cikket a Jégkorongblogra ma, kikívánkozott belőlem, és úgy éreztem, ilyen típusú okoskodásokkal már tényleg túlzás lenne fárasztani benneteket. Na és ott hívta fel a figyelmet a vonatkozó Wikipedia-szócikkre OliBLOOD kommentelő.

Advertisement

A jövő évi nagy vb-nek tizenhat résztvevője lesz, két kicsi – akik most jutottak fel Krakkóban: Kazahsztán és Magyarország – és a rendező Oroszország helye biztos. A többi A csoportosé még nem, hiszen a szép színes mezőnyből bárki kieshet. Ez a bárki persze így nem igaz, hiszen a nagyok nem fognak kiesni, hehe – sem Kanada, sem a svédek, sem a csehek, sem a finnek és így tovább –, de akkor is mókás benne lenni néhány napig, sőt hétig a tuti háromban.

Advertisement

A poszthoz mellékelt fotó egyébként ma délután készült a Városligetben, a műjég hűlt helyén, ott ünnepeltük a feljutás után hazaérkezett válogatottat. Elég jó volt, az az igazság.

Fotó: Mudra László/MJSZ

Share This Story

Get our newsletter