This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Még bármi megtörténhet a világ legjobb focibajnokságában

Illustration for article titled Még bármi megtörténhet a világ legjobb focibajnokságában

A nagypénteki fordulóval megkezdődik a hajrá a Championshipben, ahol a feljutásért folyó verseny évek óta nem volt ilyen izgalmas.

Advertisement

Mintha csak engem akarna igazolni az angol másodosztályú bajnokság, amit tavaly augusztusban a világ legjobb bajnokságának neveztem, többek között azért, mert nem a klubokba öntött pénz mennyisége dönti el a végső sorrendet, hanem bármi lehet.

Advertisement

A bajnokság ennek megfelelően sose szokott unalmas lenni, de azért ilyenkor általában egy vagy néha két csapat el szokott húzni annyira, hogy csak a maradék kettő vagy egy feljutó helyért folyjon öldöklő küzdelem, az viszont rendszerint utolsó percig. Most viszont, hét fordulóval a befejezés előtt az első helyezettet a nyolcadiktól mindössze nyolc pont választja el.

Ami pedig tényleg külön öröm a számomra, hogy akkor augusztusban három csapatot választottam ki, amelyek feljutásának a legjobban örülnék: ez a három a Derby, a Bournemouth és a Norwich, és a jó hír az, hogy ez könnyedén meg is valósulhat. Na jó, két hónappal ezelőtt még inkább így volt, akkor a Derby és a Bournemouth kéz a kézben vezették a bajnokságot, azóta kicsit megszédült mindkettő, különösen a Derby, amely egy hatmeccses nyeretlenségi sorozat után már csak az ötödik, de még semmi sincs veszve számukra sem.

Advertisement

Sőt, még a többiek közül is, akiket “nem bántam volna, ha közel kerülnek a tűzhöz”, bent van a versenyben a Brentford, a Wolverhampton és az Ipswich is. Rajtuk kívül a Middlesbrough és a Watford tagja a nyolcaknak, a kilencedik Nottingham Forest a legutóbbi vereségével elvesztette a maradék esélyét is a feljutásra.

Na és hogy mi lesz? Tippelni nyilván megint csak nem vagyok hajlandó, mert tényleg fölösleges, aki tippmixen szeretné kiegészíteni jövedelmét, az ne fogadjon Championship-meccsekre. A helyzet fordulóról fordulóra változik, pláne, hogy rendszerint van egy-két rangadó mindegyikben, például mindjárt ma is: délután az Ipswich a Bournemoutht fogadja, este pedig Derby-Watford lesz.

Advertisement

De a többieknek se lesz egyszerű dolguk, mert itt nem divat, hogy azok a csapatok, akiknek már nincs miért játszaniuk, leadnák a pontokat.

Végül egy-egy mondatos gyorsértékelés az első nyolc csapatról:

1. Bournemouth

Az egyik legolcsóbb kerettel játsszák az egyik legjobb támadófocit a bajnokságban, Eddie Howe személyében pedig van egy rendkívül fiatal, és sokra hivatott edzőjük, aki a negyedosztályból hozta a Premier League küszöbére a Cseresznyéket.

Advertisement

2. Watford

Az Udinese nyomasztó fiókcsapata februárban nagyon elkapta a fonalat, és valahogy mindig hozta a meccseit, de a szériájuk legutóbb az Ipswich ellen megszakadt, és szerencsére nehéz meccseik jönnek.

Advertisement

3. Middlesbrough

Két hónapja biztos voltam benne, hogy az akkor meggyőzőnek tűnő, és jól erősítő Boro lesz az egyik feljutó, de az utóbbi időben Aitor Karanka csapata sem igazán meggyőző, hiába verték ki a kupából a Manchester Cityt.

Advertisement

4. Norwich

A Kanárikon az edzőcsere segített: Neil Adams helyett a fiatal, skót Alex Neil érkezett, és gyorsan összekapta a csapatot, amelynek még mindig bivalyerős a kerete, és ez most a pályán is megmutatkozik.

Advertisement

5. Derby County

Steve McClaren csapata a jelek szerint nem bírja el a kulcsemberei hiányát, különösen a középcsatár Chris Martin hiányzik nagyon, a visszaesés egybeesett az ő sérülésével, de nagyon várják már George Thorne visszatérését is a középpályára, és akkor még bármi lehet.

Advertisement

6. Ipswich

Mick McCarthyra most már levakarhatatlanul ráégett a Merlin, a varázsló becenév, és nem véletlenül, hiszen ez az Ipswich a játékoskerete alapján max. a középmezőnyt célozhatta volna meg, mégis szinte egész idényben az első hat hely valamelyikén tanyázott, de meddig bírják a saját tempójukat?

Advertisement

7. Brentford

Az újonc Méhek is erőn felül teljesítenek, és az már biztos, hogy lehet bármi, Mark Warburton nyáron feláll a kispadról, mert nem ért egyet a tulajdonosokkal fontos stratégiai kérdésekben, viszont ez egy remek hír azoknak a csapatoknak, akik jó focit játszató, fiatal játékosokban bízó edzőt keresnek.

Advertisement

8. Wolverhampton Wanderers

A Wolves is újoncként kapaszkodik, és ugyan azt mondanám, hogy ennek a csapatnak kellene még egy év, hogy igazán összeálljon, nem lehet kizárni, hogy Kenny Jackettéknek ne jöhetne össze a feljutás már az idén is. Ha így lesz, meg fogják érdemelni.

Advertisement

Ma estére már kicsit okosabbak leszünk!

Share This Story

Get our newsletter