A tegnapi Szabad egy t√°ncra? nevets√©ges volt, az ember egy ilyen fiask√≥ ut√°n vagy lenyeli a dolgot √©s megy a munk√°j√°ra, vagy elkezdi visszak√∂pk√∂dni. Solt√©sz Mikl√≥s, az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma szoci√°lis √©s csal√°d√ľgyek√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra eg√©szen Bajnai Gordonig k√∂pk√∂d.

Eg√©szen sz√≠vbemarkol√≥, ahogy Solt√©sz a d√∂c√∂gŇĎ besz√©d√©vel Bajnai Gordonra mutogat a Szabad egy t√°ncra? Facebook-oldal√°nak sz√©tviccel√©se miatt, pedig em√∂g√∂tt csak k√∂zepesen vicces, de nagyon lelkes magyar internetes trollok √°lltak, akik el√© ezzel az eg√©sszel bel√≥gatt√°k az √°llami r√©p√°t √©s elengedt√©k a gyeplŇĎt. A Bajnai-s√°roz√°s ut√°n pedig m√©g tr√©f√°sabb az, ahogy az √°llamtitk√°r folyamatosan anarchist√°zik, √©s olyan aktivist√°kr√≥l besz√©l, akik p√©ld√°ul h√ļsv√©tkor meg p√ľnk√∂sdkor szoktak elj√°rni t√ľntetni, amikor rendes magyar emberek m√°st √ľnnepelnek.

Ok√©, a politikai √ľzenet az egy dolog. De nem tudok elmenni amellett, hogy a szoci√°lis √°llamtitk√°r rosszabbul besz√©l egy mikrofon elŇĎtt, mint egy √°ltal√°nos iskol√°s gyerek, akinek k√©t perccel azelŇĎtt esett ki a szemfoga, mielŇĎtt el kellene az eg√©sz igazgat√≥s√°g elŇĎtt szavalnia a F√∂lt√°madott a tengert. Solt√©sz hebeg-habog, felv√°ltva n√©z a riporterre √©s hossz√ļ m√°sodpercekig a kamer√°ba (l√°sd c√≠mlapk√©p), majd amikor egy konkr√©t adatot kellene elmondani, √ļgy pusk√°zik a kez√©bŇĎl, hogy minden egyetemen kiv√°gt√°k volna a z√©h√°r√≥l. Rosszul ejt ki szavakat, amiket n√©ha b√©n√°n v√°laszt meg, komolyan, nem volt senki a kormany.hu-n√°l, aki azt mondja, hogy j√≥, √°lljunk le, kezdj√ľk elŇĎrŇĎl, maga meg gondolja meg, hogy mit szeretne, adunk 30 percet, azt√°n visszaj√∂v√ľnk.

Advertisement

A tippet k√∂sz√∂nj√ľk argyre kommentelŇĎnknek.