​Médiatörténet: itt az első helyreigazítás magyar Tumblr-blogon

Illustration for article titled ​Médiatörténet: itt az első helyreigazítás magyar Tumblr-blogon

A híres Lazacz mikroblogon történt az eset. Földig hajolunk a legkorszerűbb hazai sajtófőnök, Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője előtt, ez profi ügyintézés volt.

Advertisement

Ez igen! A NIF-nél nemhogy neteznek, de eszerint olvassák a releváns mikroblogokat is, és ha a témájukba vágó posztot látnak, akcióba lépnek, ráadásul nem a szokásos köcsögösködő hangnemben, hanem teljesen normálisan.

A sztori annyi volt, hogy a szombathelyi Lazacz posztolt egyet szerdán az ország egyik legrégebbi, a XVIII. század óta folyamatosan üzemelő régi csárdájáról, amit egy útépítés miatt éppen lebontanak. Ilyeneket írt:

Ki gondolná, az alapsztoriért nem is kell olyan messze mennünk, elég a 76-os és a 86-os út kereszteződésig autóznunk. Itt "áll" ugyanis egy csárda, a Szarvas Csárda. Az épület nem akármilyen múlttal rendelkezik, ugyanis az 1760-as évektől vendéglőként várta az erre tévedőket (állítólag még maga Sobri Jóska is e falak között poharazgatott), így az ország egyik legrégibb üzemelő – ráadásul jól működő – csárdájának számított, mind a mai napig. Ugyanis idén jöttek a mérnökök, akik kijelölték az elkerülő út nyomvonalát, ami épp az említett épületen keresztül hajtott, így jött az ítélet: a csárdát bontani kell!

Advertisement
Illustration for article titled ​Médiatörténet: itt az első helyreigazítás magyar Tumblr-blogon

Nem sokkal később a Tumblr-en keresztül nem más jelentkezett be a szerzőnél, mint Loppert Dániel, a NIF sajtófőnöke. Ha valahonnan ismerős a neve, ő volt az, aki 2002-ben, 18 évesen a kapolcsi fesztiválra érkező Medgyessy Péter szt-tiszt-miniszterelnököt háromszor lehazarulózta, mire a megye túlmozgásos komcsi rendőrkapitánya ráugrasztotta az embereit, hogy még bíróság elé is kerüljön egy tök normális politikai véleménynyilvánítás miatt. Loppert emiatt a jobboldal ikonja, az Fidesz ifjúsági szervezetének vezetője és Rogán Antal titkára lett, majd 2010-ben a NIF-hez került.

Advertisement

Szóval Loppert ezzel jelentkezett:

Tisztelt Lazacz! Olvastuk a hegyaljai Szarvas Csárdáról írt cikket. Kérjük, hogy biztosítson hozzászólási lehetőséget a NIF Zrt.-nek, mint a nádasdi elkerülőt építő beruházónak.Tudna adni egy közvetlen e-mail címet? Üdvözlettel: Loppert Dániel, NIF Zrt. kommunikációs vezető.

Advertisement

Lazacz nyitottnak mutatkozott, és egy nap múlva, pénteken, most meg is jelent a médiatörténeti helyreigazítás! Amiból egyébként az derül ki, hogy nem véletlenül bontották olyan óvatosan a csárdát, az épületet ugyanis a helyi skanzenben újra felállítják. A tulajdonosokat pedig anyagilag is kártalanították a kisajátításkor, amit egyébként ők maguk kértek az államtól.

Share This Story

Get our newsletter