Meddig lesz még futball Győrben?

Az ETO megnyugtatásnak szánt közleményéből csak annyi világos, hogy nagy bajok vannak a Quaestor összeomlása miatt megroppant klubnál.

A csalás gyanújába keveredett Quaestor csődjekor már írtunk arról, hogy ez többek között a nagy múltú győri fociklubot is nehéz helyzetbe hozza, hiszen a tulajdonos Tarsoly Csaba a csapat és a stadion tulajdonosa is egyben. Természetes, ha ezek után minimum megkérdőjeleződik az ETO jövője is.

Advertisement

Tarsoly tegnap visszaadta a díszpolgári címét a városnak, a klub pedig ma a honlapjára kirakott közleménnyel igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba. De csak azt érte el ezzel, hogy most már joggal aggódhatnak a szurkolók, hogy a csapat az áprilist sem éri meg:

A Győri ETO FC ezúton tájékoztatja szurkolóit, szimpatizánsait, hogy a klub labdarúgó csapatai – az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes – pályára fognak lépni a hétvégi fordulóban, így a klub többek között megrendezi a március 16-ai, hétfői Győri ETO FC–Lombard Pápa OTP Bank Liga-mérkőzést is.

Ez már felveti annak a lehetőségét, hogy az azutáni fordulóban viszont nem fognak tudni kiállni. De még van tovább:

A héten a szakmai munka a megfelelő módon folyt, Miriuta László és az első csapat minden nap a tervezett edzéseket megtartotta, akárcsak az utánpótlás együttesek edzői is. Fontosnak tartjuk, hogy a kialakult helyzet áttekintését követően már a lehetséges megoldásokat előkészítve tegyünk bejelentéseket akkor, amikor azok vállalhatóak és hitelesek.

Advertisement

Ezek alapján csak az a biztos, hogy semmi sem biztos:

Köszönjük sokaknak azt az aggódó érdeklődést, ami a 111 éves klubunk jövőjével kapcsolatban eljutott hozzánk, és köszönjük a türelmet és a megértést is, hogy elfogadták: a jelenlegi körülmények között az elmúlt napokban nem tudtunk a nyilvánosság elé állni – és most sem tudunk még ennél több információval szolgálni. Arra kérünk mindenkit, akinek valaha fontos volt az ETO, a hétfői mérkőzésen jelenlétével támogassa klubunkat, hogy idővel újra olyan sportélményeket élhessünk át együtt, mint amiket közösen már átéltünk.

Advertisement

Mondjuk ez a mai magyar Győri ETO iszonyatosan nem tud érdekelni, az egész NB I-gyel együtt, de azért szomorú lenne, ha a klub inná meg a Tarsoly-cég összeomlásának a levét, már csak a Szabó, Szentes, Hajszán csatársor emléke miatt is.

(via Nemzeti Sport)

Share This Story

Get our newsletter