Illustration for article titled McCain az alkalmatlan nagykövetjelöltek elutasítására kéri a szenátust

Két hete a Cinken is írtunk a Washington Post videójáról, ami megmutatta, hogyan osztják a nagyköveti pozíciókat az Egyesült Államokban. Az eljárást ellenző republikánus szenátor egy hónapja Budapesten is járt, gyaníthatóan a budapesti képviseletvezető kinevezésének ügye miatt.

Advertisement
Advertisement

Most a szenátust az alkalmatlan nagykövetjelöltek kinevezésének megtagadására sürgeti. A The Wall Street Journalben megjelent publicisztikájában felhívja a figyelmet arra, hogy a jelöltek olyan alapvető tényekkel nincsenek tisztában, mint hogy van -e Norvégiának elnöke, szövetségese -e Argentína az Egyesült Államoknak, vagy hogy mik az USA stratégiai céljai Magyarországon.

A budapesti nagyköveti poszt fontosságát kiemelve azt írta McCain, hogy a magyar kormányt ért folyamatos bírálatok miatt külön hangsúlyt kell helyezni az itteni helyzet vizsgálatára. Erre viszont egy szappanopera-producer nem alkalmas. A szenátor szerint nehéz elképzelni, hogy az ilyen módon kinevezett nagykövetek valaha is jól fogják végezni a munkájukat.

Advertisement

[Világgazdaság Online]

Share This Story

Get our newsletter