K√©t hete a Cinken is √≠rtunk a Washington Post vide√≥j√°r√≥l, ami megmutatta, hogyan osztj√°k a nagyk√∂veti poz√≠ci√≥kat az Egyes√ľlt √Āllamokban. Az elj√°r√°st ellenzŇĎ republik√°nus szen√°tor egy h√≥napja Budapesten is j√°rt, gyan√≠that√≥an a budapesti k√©pviseletvezetŇĎ kinevez√©s√©nek √ľgye miatt.

Most a szen√°tust az alkalmatlan nagyk√∂vetjel√∂ltek kinevez√©s√©nek megtagad√°s√°ra s√ľrgeti. A The Wall Street Journalben megjelent publicisztik√°j√°ban felh√≠vja a figyelmet arra, hogy a jel√∂ltek olyan alapvetŇĎ t√©nyekkel nincsenek tiszt√°ban, mint hogy van -e Norv√©gi√°nak eln√∂ke, sz√∂vets√©gese -e Argent√≠na az Egyes√ľlt √Āllamoknak, vagy hogy mik az USA strat√©giai c√©ljai Magyarorsz√°gon.

Advertisement

A budapesti nagyk√∂veti poszt fontoss√°g√°t kiemelve azt √≠rta McCain, hogy a magyar korm√°nyt √©rt folyamatos b√≠r√°latok miatt k√ľl√∂n hangs√ļlyt kell helyezni az itteni helyzet vizsg√°lat√°ra. Erre viszont egy szappanopera-producer nem alkalmas. A szen√°tor szerint neh√©z elk√©pzelni, hogy az ilyen m√≥don kinevezett nagyk√∂vetek valaha is j√≥l fogj√°k v√©gezni a munk√°jukat.

[Vil√°ggazdas√°g Online]