Matolcsy György: A szabadságharcnak nincs még vége

Illustration for article titled Matolcsy György: A szabadságharcnak nincs még vége

A Magyar Nemzeti Bank 200 milliárd forintból indít közgazdászképzést, és ezenközben nem a bukott neoliberális tanokat fogják hirdetni. Az unortodoxia atyjával a vs.hu közölt különös exkluzív interjút. Úgy értve, hogy nem a kérdések különösek, hanem a válaszok.

Advertisement

Írja is az újság, hogy emailes volt a kérdezz-felelek, és visszakérdezni nem volt mód. Kiderül a cuccból, hogy a jegybank nagyon jól teszi, hogy

Advertisement
  • oktatásra költ
  • hogy ingatlanokat vásárol
  • hogy végigvitte a hosszú kamatcsökkentési ciklust
  • hogy igenis nem vásárolt hegedűt

Pedig hegedűje az osztrák nemzeti banknak például van, nem is egy!

A jegybank egyébként mindent nagyon jól tesz, és nem veszteségesen, hanem nyereségesen gazdálkodik. Aztán jön egy hosszú szakasz, amit elég nehezemre esett értelmezni – lehet, hogy nem is volt mit? –, úgyhogy azt nem reblogolom.

Advertisement

Az utolsó kérdést és választ azonban beemelem szó szerint, tessék:

Nem a jegybankot, viszont önt személyesen érinti, hogy a HVG azt írja, az ön felesége lenne egy kis balatoni település, Akarattya polgármestere, ráadásul önök családilag segítették a leválást a szomszédos Keneséről.

Az már tényleg mulatságos, hogy egyesek még azt is számon kérik rajtunk, miért segítettük a népakarat érvényre juttatását: az akarattyaiak helyi népszavazással a függetlenség mellett döntöttek, ami nekünk is évtizedes álmunk volt, ezt kötelességünk volt támogatni. A helyben élők döntő többséggel erre voksoltak, még ha ellenezném is, kötelességem lenne támogatni, mert ez a demokrácia alapszabálya. Ráadásul évtizedekig mostohagyerekként kezeltek minket, régi vágyunk teljesül. Minden az MNB és a családom elleni támadásból az látszik, hogy a szabadságharcnak nincs még vége, de bizony mi a szabadságot szeretjük: mit tegyünk, ilyenek vagyunk, ahogy a magyarok többsége is.

Advertisement

Vörös farok: a Cink nem cáfolt tudomása szerint a vs.hu tulajdonosa Matolcsy György milliárdos unokatestvére, Szemerey Tamás.

Advertisement

Fotó: Yves Logghe/AP

Share This Story

Get our newsletter