Szerény 22 évvel a film megjelenése után júliusban megjelenik a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem teljes változata, benne kilencven percnyi jelenettel, amiket még soha, sehol nem lehetett látni.

David Lynchről tegnap jelent meg ez a fotó:

Ami szerint a rendező egy csomó, a film címével felcímkézett doboz előtt álldogál. Namost én bírom a popkulturális konteókat, de egy percig sem hittem el, hogy a dobozokra tényleg az van írva, hogy Twin Peaks: Tűz, jöjj velem, mert azért ebből a képből ezt kihámozni lehet, hogy sokkal nagyobb erőfeszítés, mint egy zoom meg egy deblur.

Pedig így volt. Ma jelentették be, hogy Amerikában július 29-én megjelenik bluray lemezen Twin Peaks hivatalos előzményfilmje, a lemezen pedig ott lesz az a másfél órányi kivágott jelenet, amit a rajongók már tényleg 22 éve szeretnének látni. Részletek a forgatókönyvből már kiszivárogtak nagyon régen, úgyhogy olvasni lehetett ezekről a részekről, de látni senki sem látta őket. Több mint tíz évvel ezelőtt például ez a honlap csak arra szakosodott, hogy a kihagyott jelenetekről minél több részletet dokumentáljon és hogy a restaurálásuk egyik legnagyobb kampányeszköze legyen. Bejött.

A kihagyott vagy alternatív jelenetek állítólag megváltoztatják az egész film ritmusát, több időt töltenek a sorozatban megismert karakterekkel, és rátesznek még jó sok percet a film játékidejére.

Advertisement

A Twin Peaks: Tűz, jöjj velemet lehet szidni, ahogy a cannes-i premierje után ez nagyjából az egész világon megtörtént, de így sok év távlatából könnyebb meglátni benne a zsenialitást, amit a teljesen más hangulata és a sorozat világán kívüli szereplők miatt sokan nem akartak meglátni. És mellesleg ebben a filmben van David Bowie legjobb filmszerepe is:

Ezen a tumblren lehet követni a híreket a bluray megjelenéséről.