This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Másfél órányi, soha nem látott Twin Peakset kapunk júliusban

Illustration for article titled Másfél órányi, soha nem látott Twin Peakset kapunk júliusban

Szerény 22 évvel a film megjelenése után júliusban megjelenik a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem teljes változata, benne kilencven percnyi jelenettel, amiket még soha, sehol nem lehetett látni.

Advertisement

David Lynchről tegnap jelent meg ez a fotó:

Illustration for article titled Másfél órányi, soha nem látott Twin Peakset kapunk júliusban
Advertisement

Ami szerint a rendező egy csomó, a film címével felcímkézett doboz előtt álldogál. Namost én bírom a popkulturális konteókat, de egy percig sem hittem el, hogy a dobozokra tényleg az van írva, hogy Twin Peaks: Tűz, jöjj velem, mert azért ebből a képből ezt kihámozni lehet, hogy sokkal nagyobb erőfeszítés, mint egy zoom meg egy deblur.

Pedig így volt. Ma jelentették be, hogy Amerikában július 29-én megjelenik bluray lemezen Twin Peaks hivatalos előzményfilmje, a lemezen pedig ott lesz az a másfél órányi kivágott jelenet, amit a rajongók már tényleg 22 éve szeretnének látni. Részletek a forgatókönyvből már kiszivárogtak nagyon régen, úgyhogy olvasni lehetett ezekről a részekről, de látni senki sem látta őket. Több mint tíz évvel ezelőtt például ez a honlap csak arra szakosodott, hogy a kihagyott jelenetekről minél több részletet dokumentáljon és hogy a restaurálásuk egyik legnagyobb kampányeszköze legyen. Bejött.

Advertisement

A kihagyott vagy alternatív jelenetek állítólag megváltoztatják az egész film ritmusát, több időt töltenek a sorozatban megismert karakterekkel, és rátesznek még jó sok percet a film játékidejére.

A Twin Peaks: Tűz, jöjj velemet lehet szidni, ahogy a cannes-i premierje után ez nagyjából az egész világon megtörtént, de így sok év távlatából könnyebb meglátni benne a zsenialitást, amit a teljesen más hangulata és a sorozat világán kívüli szereplők miatt sokan nem akartak meglátni. És mellesleg ebben a filmben van David Bowie legjobb filmszerepe is:

Ezen a tumblren lehet követni a híreket a bluray megjelenéséről.

Share This Story

Get our newsletter