Máris lebukott Rogán haverjának trafikja

Illustration for article titled Máris lebukott Rogán haverjának trafikja

Megszívatták őket a próbavásárlók, így fiatalkorú kiszolgálása miatt 30 napra bezárták a híres Erzsébet téri duplatrafik egyik felét, azt, amelyik Rogán Antal cimborájáé, Krskó Tiboré.

Advertisement

[A képen a jobboldali trafik.]

Baromi dühös eladó fogadott minket a város egyik legjobb helyen lévő trafikjában, az Erzsébet térről a Bazilikához vezető Hercegprímás utca sarkán. (Nem kell túlizgulni, az egyértelműen legjobb trafik, a Ferenciek terén a buszmegállóban lévő is Krskó Tiboré.) Az eladó azért volt dühös, mert a cigi- és szivartartóban nem volt semmi, a dohányárúsítási jogot ugyanis 30 napra megvonták tőlük. Én azt hittem, ilyenkor bezárják a trafikokat, de mint kiderült, nem, ami nem dohány, azt tovább árulhatják.

Advertisement

Három próbavásárló szívatta meg őket, két idősebb fickó és egy lány, aki az eladó szerint persze huszonévesnek nézett ki, dehát mi mást mondott volna. Szóval cigarettát kértek, amit az első munkanapját töltő eladólány oda is adott nekik a számlával együtt, csakhogy nem kért személyit. A vásárlók átvették az árut, majd azonnal igazolták magukat, a próbavásárló csaj pedig megmutatta a személyijét, hogy még nincs 18 éves.

Bár az eladó nekem azt mondta, NAV-osok voltak, Burillák Attila NAV-szóvivő szerint ez nem valószínű, mert ők jövedéki ellenőrzéseket végeznek inkább trafikokban, és nem szoktak kiskorúakkal dolgozni. Tudomásunk szerint a Fogyasztóvédelem jöhet még szóba mint ellenőrző hatóság. Őket is kerestem, de a szóvivőjük egyelőre nem volt elérhető. Pedig mindenképp izgalmas, hogy milyen alapon tudnak kiskorúakat bevonni ilyen ellenőrzésekbe.

Advertisement

Krskó Tibor, aki a Hercegprímás utca 2-es számú házban található trafik bérlője, a Cigar Tower szivarboltban és a Hamu és Gyémánt lapkiadóban is tulajdonostársa annak a Csetényi Csabának, aki Rogán Antal V. kerületi polgármester szomszédja. Persze nem az V, kerületben, hanem a másodikban, ahol több pesti fideszes polgármester, például a terézvárosi Hassay Zsófia is lakik. Csetényi, a testvére és Krskó összesen 9 trafikengedélyt nyertek el a Belvárosban, és Krskó ehhez 3 bérleti jogot is villámgyorsan elnyert, amiről a Város Szíve blog számolt be remek posztokban.

Share This Story

Get our newsletter