Megsz√≠vatt√°k ŇĎket a pr√≥bav√°s√°rl√≥k, √≠gy fiatalkor√ļ kiszolg√°l√°sa miatt 30 napra bez√°rt√°k a h√≠res Erzs√©bet t√©ri duplatrafik egyik fel√©t, azt, amelyik Rog√°n Antal cimbor√°j√°√©, Krsk√≥ Tibor√©.

[A képen a jobboldali trafik.]

Baromi d√ľh√∂s elad√≥ fogadott minket a v√°ros egyik legjobb helyen l√©vŇĎ trafikj√°ban, az Erzs√©bet t√©rrŇĎl a Bazilik√°hoz vezetŇĎ Hercegpr√≠m√°s utca sark√°n. (Nem kell t√ļlizgulni, az egy√©rtelmŇĪen legjobb trafik, a Ferenciek ter√©n a buszmeg√°ll√≥ban l√©vŇĎ is Krsk√≥ Tibor√©.) Az elad√≥ az√©rt volt d√ľh√∂s, mert a cigi- √©s szivartart√≥ban nem volt semmi, a doh√°ny√°r√ļs√≠t√°si jogot ugyanis 30 napra megvont√°k tŇĎl√ľk. √Čn azt hittem, ilyenkor bez√°rj√°k a trafikokat, de mint kider√ľlt, nem, ami nem doh√°ny, azt tov√°bb √°rulhatj√°k.

H√°rom pr√≥bav√°s√°rl√≥ sz√≠vatta meg ŇĎket, k√©t idŇĎsebb fick√≥ √©s egy l√°ny, aki az elad√≥ szerint persze huszon√©vesnek n√©zett ki, deh√°t mi m√°st mondott volna. Sz√≥val cigarett√°t k√©rtek, amit az elsŇĎ munkanapj√°t t√∂ltŇĎ elad√≥l√°ny oda is adott nekik a sz√°ml√°val egy√ľtt, csakhogy nem k√©rt szem√©lyit. A v√°s√°rl√≥k √°tvett√©k az √°rut, majd azonnal igazolt√°k magukat, a pr√≥bav√°s√°rl√≥ csaj pedig megmutatta a szem√©lyij√©t, hogy m√©g nincs 18 √©ves.

B√°r az elad√≥ nekem azt mondta, NAV-osok voltak, Burill√°k Attila NAV-sz√≥vivŇĎ szerint ez nem val√≥sz√≠nŇĪ, mert ŇĎk j√∂ved√©ki ellenŇĎrz√©seket v√©geznek ink√°bb trafikokban, √©s nem szoktak kiskor√ļakkal dolgozni. Tudom√°sunk szerint a Fogyaszt√≥v√©delem j√∂het m√©g sz√≥ba mint ellenŇĎrzŇĎ hat√≥s√°g. Ňźket is kerestem, de a sz√≥vivŇĎj√ľk egyelŇĎre nem volt el√©rhetŇĎ. Pedig mindenk√©pp izgalmas, hogy milyen alapon tudnak kiskor√ļakat bevonni ilyen ellenŇĎrz√©sekbe.

Krsk√≥ Tibor, aki a Hercegpr√≠m√°s utca 2-es sz√°m√ļ h√°zban tal√°lhat√≥ trafik b√©rlŇĎje, a Cigar Tower szivarboltban √©s a Hamu √©s Gy√©m√°nt lapkiad√≥ban is tulajdonost√°rsa annak a Cset√©nyi Csab√°nak, aki Rog√°n Antal V. ker√ľleti polg√°rmester szomsz√©dja. Persze nem az V, ker√ľletben, hanem a m√°sodikban, ahol t√∂bb pesti fideszes polg√°rmester, p√©ld√°ul a ter√©zv√°rosi Hassay Zs√≥fia is lakik. Cset√©nyi, a testv√©re √©s Krsk√≥ √∂sszesen 9 trafikenged√©lyt nyertek el a Belv√°rosban, √©s Krsk√≥ ehhez 3 b√©rleti jogot is vill√°mgyorsan elnyert, amirŇĎl a V√°ros Sz√≠ve blog sz√°molt be remek posztokban.