A hat éve leszúrt román kézilabdás apja, Petre Cozma felgyújtja magát a magyar konzulátus előtt, ha a fia gyilkosai nem fizetnek.

A sportoló családjának 211 millió forint kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből még egy fillért nem láttak, az anyagi tartalékait felélő Petre Cozma pedig mostanra készült ki teljesen. Az ügyvédje, Helmeczy László szerint "csak az ügy bűnügyi költsége meghaladta a százmillió forintot, márpedig először azt kell megfizetniük az elítélteknek. Bár folynak a végrehajtások, még ez a pénz sem jött össze, nemhogy a kártérítés". Az elítéltek börtönkeresetéből pedig reménytelen, hogy összegyűljön a pénz.

Az idősebb Cozma most a Romania TV-nek nyilatkozva fogadta meg, hogy felgyújtja magát, ha nem rendeződik az ügy. A Veszprém kézisét 2009. február 8-án késelték meg a Patrióta bár előtt, a gyilkosságért Raffael Sándor és Németh Győző első- és másodrendű vádlottakat először életfogytiglanra ítélték, majd 2012-ben a bíróság 18-18 év szabadságvesztésre csökkentette az ítéletet. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván büntetését húsz évről nyolc évre mérsékelték.

(via Blikk)