This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Marco Koch legyőzte Gyurta Dánielt

Illustration for article titled Marco Koch legyőzte Gyurta Dánielt

Az utóbbi idők legmenőbb magyar férfi úszója – sőt egyik legmenőbb sportolója – harmadik lett Kazanyban 200 mellen, 2009 óta nem volt olyan, hogy legyőzzék világversenyen a fő számában.

Advertisement

A világbajnok a német Marco Koch lett, a második az amerikai Kevin Cordes. Gyurta 2:08:10-et úszott, és utána azt mondta, ha megcsinálja a legjobb idejét, nyer, úgyhogy magára vet.

Még tegnap, az előfutamok alkalmából tényleg azt mondta – láttam a tévében –, hogy 2:07, azaz világcsúcs körüli idő kellhet a győzelemhez. Koch 2:07:76-ot csinált a döntőben.

Advertisement

Most meg ezt mondta:

Az első százam túl erősre sikeredett. Talán ezért is fogyott el az utolsó 50 méteren az az erő, ami az utóbbi években megvolt bennem. Ezzel együtt úgy érzem, hogy a mai napon ez volt a maximum. Jókor jött a harmadik hely az olimpia előtt. Most majd teljes erővel készülök Rióra és a budapesti világbajnokságra.

Advertisement

Hajrá!

Két magyar arany egyébként már összejött Kazanyban, Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Cseh László 200 méter pillangón győzött.

Advertisement

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Share This Story

Get our newsletter