This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mára beszivárványosodik a Cink

Illustration for article titled Mára beszivárványosodik a Cink

Ma indul az egyhetes Budapest Pride Fesztivál, a Cink pedig üdvözli a jubileumi eseményt.

Advertisement

Este kilenckor kezdődik a Holdudvarban a 20. Budapest Pride hivatalos megnyitója, ami azt jelenti, egészen a jövő szombati Pride felvonulásig tartani fog a fesztivál, közel száz kulturális programmal, szóval az idén nem csak maga a felvonulás lesz a lényeg.

A Budapest Pride mellett kiállt 25 nagykövetség (Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Litvánia, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovénia és Új-Zéland), és kiáll sok cég, közösség és civil szervezet is.

Advertisement

Mint ahogy a korábbi években, a Cink most is így tesz. Elég megnézni, milyen felzúdulást váltott ki egy olyan piszlicsáré ügy, hogy egy internetes újság a hétvégén beszivárványozta a Facebook-avatarját – ebben a helyzetben az a minimum, hogy minél többen legyünk, akik megmutatják, hogy nem azok vannak túlsúlyban ebben az országban, akik úgy érzik, bele kell pofázniuk abba, hogy mások hogyan és kivel éljenek. Engem például személy szerint nem érint, hogy házasodhatnak vagy felvonulnak a melegek, de nem is hinném, hogy ettől bárkinek rosszabb lenne. Normális esetben azt mondanám, hogy semmi közöm hozzá, de az, hogy itthon még nagyon sokan érzik magukat megfélemlítve a fentihez hasonló szemétkedések miatt, nem normális eset. Szóval azoknak, akiknek az ilyen reakcióktól még mindig nehezebb az életük, sokat jelenthet, ha minél többen csatlakoznak egy ilyen kezdeményezéshez, akárcsak jelképesen is.

Share This Story

Get our newsletter