This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Már most siratom Kerényi Imrét

Mindig a viccesek mennek el. Kellett nekem cikket írni a Magyar Krónikáról. Életemben így nem bántam meg cikket. Ellene fordult a Fidesz holdudvara.

Advertisement

Eléggé úgy tűnik, hogy Kerényi Imre kiírta magát a NER-ből a dilis lapalapítással meg a szerzőknek írt levéllel. Az a tény, hogy csütörtök délután, a szerkesztői értekezleten maga Orbán is bírálta a debil levelet, amit szétküldött, önmagában elég vésztjósló, mármint Kerényi szempontjából. Sőt, talán még ennél is árulkodóbb volt látni és hallani az Andrássy úti Demokrata-szerkesztőségbe érkező, majd onnan távozó meghívottakat. Azt a példátlan dolgot, hogy Zárug Péter Farkas simán leegyügyűzte a mindenható miniszterelnök pincsikutyáját, pedig akkor még nem tudhatta, hogy később a Gazda is ellene fog szólni. Hogy mások is azt nyilatkozták a riportereknek befelé menet, hogy most majd jól megmondják a véleményüket erről a tervről. Hogy még akik meg se makkantak, azok is láthatólag kínosan érezték magukat, hogy egy ilyen projekthez adják az arcukat.

Advertisement

Kerényi eddig arra volt tartva, hogy az értelmiségieket célzó kormányzati propagandaakciókat szervezze. Nem volt baj, hogy holdkóros, mert nem nagy tömegeket érintett a tevékenysége. Az sem volt baj, hogy egy helyezkedésből főfideszessé lett határnagy komcsi, hiszen a magyar értelmiségben ez inkább norma, mint extrém viselkedés, a megszóltottak legalább kicsit magukra ismerhettek. De ha a holdudvar is kikel ellene, meg maga a Gazda is, akkor ő itt nem fog sokáig csipcsiripelni többet. Amit őszintén sajnálok, mert rajta legalább lehetett röhögni. Persze lehet Zsigó Róberten is, de az nem ugyanaz.

Advertisement

Mondjuk Kerényit azért rühellték rendesen, ő volt az, akin még egészen magas beosztású kormányközeliek is mertek röhögcsélni, nemfideszes újságírók előtt is.

Kerényit most már egyetlen dolog tarthatja a helyén, mégpedig az, hogy furának fura, de kétségtelenül nagyon lendületes fickó, aki óriási elánnal hajlandó vállalhatatlan hülyeségeket megszervezni. És ha őt kiteszik, ki a túró fogja megszervezni a vállahatatlan, de munkás hülyeségeket?

Share This Story

Get our newsletter