A nap prózaírója Emese, aki a Nyugat novellistáihoz méltó kezdőmondattal robbantja ki a Cinken a Rózsadombi Hugyozásgate-et. Ez nem vicc, a parkolóőrök olvasónk mellé pisálnak naponta többször. Ha jó prózát akarsz olvasni, gyere ide!

Hogy fellebentsek egy műhelytitkot: én Emesét az alanti levele alapján kapásból felvenném a Cinkhez, mert a sodró lendületű, plasztikus, de tömör írást nem lehet megtanulni. Magánban megkérdeztem tőle, pontosan hol is található a trafóház, amit levizelnek, ha meglesz a válasz, posztolom, addig is jó szórakozást:

Már megint a házunk mellett vizelt egy parkolóőr!

Fényképet nem sikerült csinálnom, és tudom, hogy ez akár first world problem is lehetne, csak zavar, hogy ők ezt büntetlenül csinálhatják.

Már egy ideje a második kerületben élek, a parkolási zóna szélén.

Mikor ideköltöztünk, ingyenes volt a parkolás, aztán egyszer csak megjelentek a parkolóórák és velük a parkolóőrök is.

Az utcánk végén, a társasházunkhoz közel van egy trafóház.

Nem tudom, mit vétett ez a trafóház, de a parkolóőrök rendszeresen levizelik az oldalát.

Lehet, hogy ez valami fétis, vagy oktatják nekik, hogyan jelöljék meg a parkolási zóna végét.

Az önkörmányzattal többször beszéltünk. Ők persze mindig nagyon készségesek, velünk együtt felháborodnak, de lényegi változás nem történik.

A parkolóőrök rendszeresen cserélődnek, de a vizelési know how mindig átmegy.

Lazán odasétálnak, mintha csak a pár méterre lévő buszmegállóba igyekeznének, majd sunyin szétnéznek, és már pisilnek is. Az nem zavarja őket, hogy a betonon, amit levizelnek, sokkal tovább érződik a húgyszag. Illetve, hogy ahova ők vizelnek, ott amúgy sokan járnak, akik buszra sietnek.

Azon gondolkodtam, hogy ha a hajélktalanokat ki lehet tiltani, akkor talán a parkolóőröket is ki lehetne.

Illetve, hogy egyátalán biztosítanak-e nekik normális vizelési megoldásokat, vagy már ez van benne a munkaköri leírásukban, és ezért alkalmaznak főleg férfiakat.

Ha adnátok ennek legalább annyi publicitást, mint a Demszky vizelésének, annak örülnék. Más reményem nincs a változásra.

Köszi,

Emese

Most nekiállok kideríteni, mi a hivatalos vélemény a parkolóőrök hugyozásáról.