Hogy, hogy nem, az Indexnek megint csak a Cink mikroszerkesztőségéből sikerült tehetséget bányásznia, ezúttal Klág Dávidot. Ennél nagyobb kitüntetés nem is érhetne minket. Dudás Gergely, köszönjük!

Klassz, sőt szuper bloggerek dolgoztak és dolgoznak a Cinknél. Ezt magamtól is tudtam, hiszen én hívtam őket ide, de jó érzés, ha egy külső szereplő is visszaigazolja ezt. A mi nagy visszaigazolónk az Index lett, hiszen pár hónap leforgása alatt a második emberünket szerződtetik le.

Ennek a jelenségnek – a dolog kitüntető mivoltán kívül – azért is örülök, mert segít lerombolni egy összeesküvés-elméletet, miszerint az újságírók és azon belül a jelenlegi és volt indexesek valami szorosan összetartó brancs lennének, egyfajta illuminátus szövetség, a magyar média Bilderberg-csoportja, akik a háttérben nemtelen eszközökkel segítik egymást.

Advertisement

Dávid lelépését baromira sajnálom, de hát nem ő az első ember, akit megszédített az Index legendás szellemi műhelye, a Kultúra rovat vonzereje. Hogy messzebbre ne kelljen mutogatnom, most a saját mellkasom felé döfködök a mutatóujjammal. Én még vezettem is azt az álomrovatot – sőt Albert is vezette egy évig! –, remélem egyszer Dávid is fogja. Hiába örömteli, hogy Klág "Dj Fünke" Dávid szintet ugrik, és egy nagy szerkesztőség tagja lesz, mi egy jó kis szerzővel és egy nemzetközi hírű DJ-promoterrel leszünk kevesebben, úgyhogy most be is fejezem, hogy folytathassam a gyászmunkát.

A Dávid távozásáról szóló hírt a Kreatív robbantotta az előbb.