A N√©pszava √ļgy tudja, hogy igen: a csatorna visszavesz a korm√°nykritiz√°l√°sb√≥l, a rekl√°mad√≥ pedig 50-rŇĎl 5 sz√°zal√©kra cs√∂kken.

Eszerint alig két nappal azután, hogy az állítólagos tárgyalásokról megjelentek a hírek a magyar sajtóban, már meg is van a megállapodás a kormány és az RTL-csoport között: egész pontosan Lázár János és a csoport régiós alelnöke, Andreas Rudas állapodtak meg Berlinben.

A meg√°llapod√°s √ļgy sz√≥l, hogy a korm√°ny legk√©sŇĎbb 2016 janu√°rj√°t√≥l 5 sz√°zal√©kra sz√°ll√≠tja le a tavaly novemberben m√°r 50 sz√°zal√©kosra emelt rekl√°mad√≥ m√©rt√©k√©t, √©s a javaslatot m√°r √°t is k√ľldt√©k az RTL jogi oszt√°ly√°ra, mindezt az√©rt cser√©be, hogy az RTL felpuh√≠tja a h√≠rad√≥j√°t, vagyis a M√©sz√°ros LŇĎrinc meggazdagod√°s√°r√≥l √©s a Vida Ildik√≥ holl√©t√©rŇĎl sz√≥l√≥ anyagok helyett visszat√©rnek a "leesett a kilencedikrŇĎl √©s t√ļl√©lte" t√≠pus√ļ h√≠rek.

Ezen fel√ľl az RTL nem esik el a k√°belc√©gektŇĎl j√°r√≥ programd√≠jt√≥l, melyet a tervek szerint m√°r id√©n sem szedhettek volna be (ez 6-8 milli√°rd forintot jelent).

Advertisement

Igaz, a N√©pszava azt is tudni v√©li, hogy L√°z√°r egy "Rudas szem√©lyes √ľzleti tev√©kenys√©g√©t k√©nyesen √©rintŇĎ dokumentumcsomaggal √©rkezett berlini t√°rgyal√°sra", amolyan nyom√°sgyakorl√°s c√©lj√°b√≥l. Arr√≥l viszont nincs h√≠r, hogy Dirk Gerkens poz√≠ci√≥j√°t mennyiben √©rintik a t√°rgyal√°sok ‚Äď a kor√°bbi h√≠rek arr√≥l sz√≥ltak, hogy az ŇĎ t√°voz√°sa is a korm√°ny felt√©telei k√∂z√∂tt szerepel.