√ćgy legyen lott√≥√∂t√∂s√∂m: Rog√°n Antal m√°ris el√°rulta, mire kellett a Kocsis-f√©le drog√∂tlet, amit a Fidesz frakci√≥ja is t√°mogat. H√°t arra, amirŇĎl d√©lelŇĎtt √≠rtam, hogy a korm√°nykritikus t√∂meget beletolhass√°k a "gyan√ļs/drogos" kateg√≥ri√°ba.

A Fidesz frakci√≥j√°nak teszett a Kocsis M√°t√© √°ltal szombaton, az √öj Magyar K√∂zl√∂nyben ‚Äď vagyis a Facebookon ‚Äď publik√°lt √∂tlete az √∂sszes 12-18 √©ves magyar ember, illetve a politikusok √©s az √ļjs√°g√≠r√≥k √©venk√©nti drogtesztj√©rŇĎl. Amikor Rog√°n bejelentette a dolgot a Parlamentben, j√≥l id√©zhetŇĎen bedobta azt, hogy:

aki nem támogatja az ötletet, az a drogot támogatja.

Vagyis √ļgy tett, mintha ez egy, az ŇĎ szempontjukb√≥l komolyan vett terv lenne. De √©n ezek ut√°n az eddigiekn√©l is biztosabb vagyok abban, hogy nem errŇĎl van sz√≥, hanem tudatos kommunik√°ci√≥s hadmŇĪveletrŇĎl, aminek az a c√©lja, hogy az √°ltaluk sem komolyan vett, elmeh√°borodott √©s jogs√©rtŇĎ elk√©pzel√©ssel vitatkoz√≥kat √©s szerencs√©s esetben az eg√©sz, mostan√°ban a korm√°ny ellen t√ľntetŇĎ civil t√∂meget belemoshass√°k a drogosok √©s drogt√°mogat√≥k kateg√≥ri√°j√°ba.

Advertisement

ErrŇĎl legink√°bb Rog√°n elŇĎbb id√©zett gondolata √°rulkodik.

Aztán indirekt bizonyíték az is, hogy:

  1. Most nem k√©sz√ľl semmif√©le t√∂rv√©nyjavaslat, csak megb√≠zt√°k Gyuly√°s Gergelyt, hogy gy√°rtson egyet valamikorra janu√°rra. Amikor t√©nyleg l√©pni akarnak, napon bel√ľl k√©pesek elŇĎ√°ll√≠tani valami t√∂rv√©nyjavaslatot.
  2. Az √ļjs√°g√≠r√≥k k√∂telezŇĎ tesztel√©s√©nek az √∂tlet√©rŇĎl m√°ris lehasadt Rog√°n.
  3. √Čs azt is bedobta, hogy tal√°n csak annak a gyerek√©t teszteln√©k, aki ebbe elŇĎre beleegyezik. Mik√∂zben az eg√©sz "√∂tlet" l√©nyege lett volna a k√∂telezŇĎs√©ge.

Advertisement

Na nem mintha logisztikailag b√°rmit meg lehetne val√≥s√≠tani az √∂sszes magyar felsŇĎs √©s k√∂z√©piskol√°s √©vek√©nti meghugyoztat√°s√°b√≥l.

Az eg√©sz √ľgy legviccesebb eleme am√ļgy az, hogy a Jobbik is az elmebajos drogteszt√∂tlet ellen fordult, pedig sosem √°llt t√°vol tŇĎl√ľk a drogellenes demag√≥gia. Csakhogy gondolom a sok kiskuty√°s-cicusk√°s cukikamp√°ny miatt lett egy rak√°s online szerzett fiatal nem sz√©lsŇĎs√©ges t√°mogat√≥juk, akik az ilyesmit nem annyira d√≠jazz√°k. Ny√≠gok a gy√∂ny√∂rŇĪs√©gtŇĎl, hogy olyan mondatokat olvashatok az Indexen Vona G√°bort√≥l, amik a Kendermag Egyes√ľlet b√°rmelyik alap√≠t√≥j√°nak is becs√ľlet√©re v√°ln√°nak. Vona ugyanis nagy meggyŇĎzŇĎ erŇĎvel √©rvel amellett, hogy ha m√°r, akkor az alkohol is ugyanolyan drog, √©s bezzeg a Parlamentben √°rulnak alkoholt a b√ľf√©ben. H√°t ezt a fiatal Juh√°sz P√©ter se mondta volna szebben.