H√©tfŇĎ reggelre gyakorlatilag majdnem teljesen szerkezetk√©sz √°llapotba ker√ľlt az Erzs√©bet t√©ri ideiglenes √≥ri√°sker√©k. A Sziget fesztiv√°lt prom√≥z√≥ "Sziget Eye" elvileg j√ļnius 7-√©n ny√≠lik meg a nagyk√∂z√∂ns√©g elŇĎtt, √©s hat h√©ten kereszt√ľl forog majd a Belv√°ros f√∂l√∂tt.

Az √∂tlet osztatlan lelkesed√©st v√°ltott szerkesztŇĎs√©g√ľnkben, tutira letesztelj√ľk majd, amint beindul a nagy√ľzem. Egy√©bk√©nt m√°s nagyv√°rosokban megszokott l√°tv√°nyoss√°gnak √©s turistacsalogat√≥ √©lm√©nynek sz√°m√≠tanak a hasonl√≥ √≥ri√°skerekek, el√©g csak a London Eye-ra, vagy P√°rizsban a Concorde t√©rn√©l 2000-2002 k√∂zt fel√°ll√≠tott, majd m√°s eur√≥pai nagyv√°rosokba is elvitt Roue de Paris-ra gondolni. √ćgy n√©zett ki nem sokkal 11 ut√°n a Sziget Eye Belv√°ros:

A ker√©k legmagasabb pontja 65 m√©ter magas, √≠gy minden bizonnyal remek kil√°t√°s ny√≠lik majd r√≥la a fŇĎv√°ros belsŇĎ ker√ľleteire, az √°rad√≥ Dun√°ra √©s a budai hegyekre. Mondjuk a Szent Istv√°n bazilika 80+ m√©ter magas kil√°t√≥j√°val nem vetekedhet, de k√©ts√©gk√≠v√ľl k√©nyelmesebb lesz ezen a magasba jutni.

Advertisement

Fotó: Nagy Attila/Cink