A trollkod√°s Paganinije j√≥kora k√∂vetŇĎt√°bort √©p√≠tett, akik beszopj√°k a legvadabb √∂k√∂rs√©geket is, amit h√≠res emberek magyar sz√°rmaz√°s√°r√≥l √°ll√≠t a titokzatos √°lszaniszl√≥.

Az Index megkereste √©s kik√©rdezte az ut√≥bbi idŇĎk legnagyszerŇĪbb sz√≠vat√°s√°t megval√≥s√≠t√≥ ismeretlent, akinek t√©nyleg mindent elhisz a hinni akar√≥ rajong√≥t√°bor. A tr√©famester Szaniszl√≥ Ferencnek, az √∂sszeesk√ľv√©selm√©let-terjesztŇĎ m√°ni√°kus t√©v√©snek adta ki mag√°t az fb-n, √©s rendszeresen posztol abszurd m√≥don vicces sz√∂vegeket nagyon h√≠res emberek eddig titkolt magyar sz√°rmaz√°s√°r√≥l, le√≠rva igazi nev√ľket is. Paulo Coelho igaz√°b√≥l Ny√ļl P√°l, Taylor Swift pedig Sebes Szab√≥ Aliz, √©s ezek csak kiragadott p√©ld√°k.

Az ismeretlen annyira jól adja a dilis sumerológust, hogy engem is jól megvezetett.

Advertisement

Eredetileg az eg√©sz √ļgy indult, hogy m√°r a t√∂k√∂m kivolt att√≥l a sok baroms√°gt√≥l, amit ez a fick√≥ dar√°l a tv-ben, az ismerŇĎseim meg Facebookon √°lland√≥an osztogatt√°k, meg igazat adtak a paranoi√°s gondolatainak. Elegem volt a sok ŇĎsmagyar-sum√©r-szk√≠ta √°ltud√≥sb√≥l is, akik folyton bizonygatj√°k az igazukat, k√∂zben semmilyen bizony√≠t√©kot nem tudnak felmutatni, csak mindenbe a magyars√°got vizion√°lj√°k.

Ezt mondta t√∂bbek k√∂z√∂tt a mestertroll az Indexnek. Az √°lszaniszl√≥ arra tippel, hogy 10-bŇĎl 9 k√∂vetŇĎje hal√°lkomolyan elhiszi, hogy ŇĎ az ismert t√©v√©s.

Advertisement

Az álszaniszló legutóbbi Stephen William Hawkingot leplezte le, akinek a valódi neve Solymosi Vilmos István.