Tiborcz István volt cége, az Elios gyanús közbeszerzési sikereit ellenőrzik az Index szerint.

Arról tavasz óta tudni, hogy a magyar korrupcióellenes rendőrök nyomoznak Tiborcz egykori cége után, amely különösen szép megrendeléseket kapott fideszes vezetésű önkormányzatoktól a közvilágítás kiépítésére. Az eljárás hivatalosan “versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” gyanúja miatt folyik.

Advertisement

Most európai szintre kerül a dolog az OLAF nevű csalásellenes hivatal vizsgálatával, ami az uniós pénzek törvéynes elköltését vizsgálja.

Tiborczék főleg a szekszárdi üzletük miatt kerülhetnek kínos helyzetbe, itt azt kutatják, az önkormányzat tényleg már azelőtt egyeztetett-e a céggel, hogy hivatalosan felvetődött volna a világítás LED-esre cserélése.

Hadházy Ákos, aki korábban a város fideszes önkormányzati képviselője volt, de a törvénytelenségeket látva kilépett és LMP-s lett, 2014. március 20.-án azt posztolta ki a Facebookjára, hogy

A kampányban ígérgetni szoktak, de én most inkább jósolok egyet: Szekszárdon hamarosan eredményt hirdetnek az utcai lámpatestek cseréjének közbeszerzéséről. Bárkivel komoly összegben vagyok hajlandó fogadni, (tényleg! :) ) hogy a nyertes az Elios (korábban E-OS) Zrt lesz. Az ügyről még annyit: a mellékelt közgyűlési határozatot 2012 aug. 18.-án kapták meg a képviselők, 21-én pedig már szavazni kellett róla. A szándéknyilatkozatot még megszavaztam, később a valódi kiírást már nem: egy már akkor is kissé elavult technikával fogjuk besötétíteni a várost egy egymilliárdos beruházással, melynek megtérülése az előterjesztők szerint is harminc év körülre várható.

Advertisement

És be is jött a tippje!

Share This Story

Get our newsletter