Tiborcz Istv√°n volt c√©ge, az Elios gyan√ļs k√∂zbeszerz√©si sikereit ellenŇĎrzik az Index szerint.

Arr√≥l tavasz √≥ta tudni, hogy a magyar korrupci√≥ellenes rendŇĎr√∂k nyomoznak Tiborcz egykori c√©ge ut√°n, amely k√ľl√∂n√∂sen sz√©p megrendel√©seket kapott fideszes vezet√©sŇĪ √∂nkorm√°nyzatokt√≥l a k√∂zvil√°g√≠t√°s ki√©p√≠t√©s√©re. Az elj√°r√°s hivatalosan ‚Äúversenyt korl√°toz√≥ meg√°llapod√°s k√∂zbeszerz√©si √©s koncesszi√≥s elj√°r√°sban‚ÄĚ gyan√ļja miatt folyik.

Most eur√≥pai szintre ker√ľl a dolog az OLAF nevŇĪ csal√°sellenes hivatal vizsg√°lat√°val, ami az uni√≥s p√©nzek t√∂rv√©ynes elk√∂lt√©s√©t vizsg√°lja.

Tiborcz√©k fŇĎleg a szeksz√°rdi √ľzlet√ľk miatt ker√ľlhetnek k√≠nos helyzetbe, itt azt kutatj√°k, az √∂nkorm√°nyzat t√©nyleg m√°r azelŇĎtt egyeztetett-e a c√©ggel, hogy hivatalosan felvetŇĎd√∂tt volna a vil√°g√≠t√°s LED-esre cser√©l√©se.

Hadh√°zy √Ākos, aki kor√°bban a v√°ros fideszes √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎje volt, de a t√∂rv√©nytelens√©geket l√°tva kil√©pett √©s LMP-s lett, 2014. m√°rcius 20.-√°n azt posztolta ki a Facebookj√°ra, hogy

A kamp√°nyban √≠g√©rgetni szoktak, de √©n most ink√°bb j√≥solok egyet: Szeksz√°rdon hamarosan eredm√©nyt hirdetnek az utcai l√°mpatestek cser√©j√©nek k√∂zbeszerz√©s√©rŇĎl. B√°rkivel komoly √∂sszegben vagyok hajland√≥ fogadni, (t√©nyleg! :) ) hogy a nyertes az Elios (kor√°bban E-OS) Zrt lesz. Az √ľgyrŇĎl m√©g annyit: a mell√©kelt k√∂zgyŇĪl√©si hat√°rozatot 2012 aug. 18.-√°n kapt√°k meg a k√©pviselŇĎk, 21-√©n pedig m√°r szavazni kellett r√≥la. A sz√°nd√©knyilatkozatot m√©g megszavaztam, k√©sŇĎbb a val√≥di ki√≠r√°st m√°r nem: egy m√°r akkor is kiss√© elavult technik√°val fogjuk bes√∂t√©t√≠teni a v√°rost egy egymilli√°rdos beruh√°z√°ssal, melynek megt√©r√ľl√©se az elŇĎterjesztŇĎk szerint is harminc √©v k√∂r√ľlre v√°rhat√≥.

Advertisement

√Čs be is j√∂tt a tippje!