This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Már az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálja Orbán vejének ügyeit

Illustration for article titled Már az Európai Csalásellenes Hivatal is vizsgálja Orbán vejének ügyeit

Tiborcz István volt cége, az Elios gyanús közbeszerzési sikereit ellenőrzik az Index szerint.

Advertisement

Arról tavasz óta tudni, hogy a magyar korrupcióellenes rendőrök nyomoznak Tiborcz egykori cége után, amely különösen szép megrendeléseket kapott fideszes vezetésű önkormányzatoktól a közvilágítás kiépítésére. Az eljárás hivatalosan “versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” gyanúja miatt folyik.

Most európai szintre kerül a dolog az OLAF nevű csalásellenes hivatal vizsgálatával, ami az uniós pénzek törvéynes elköltését vizsgálja.

Advertisement

Tiborczék főleg a szekszárdi üzletük miatt kerülhetnek kínos helyzetbe, itt azt kutatják, az önkormányzat tényleg már azelőtt egyeztetett-e a céggel, hogy hivatalosan felvetődött volna a világítás LED-esre cserélése.

Hadházy Ákos, aki korábban a város fideszes önkormányzati képviselője volt, de a törvénytelenségeket látva kilépett és LMP-s lett, 2014. március 20.-án azt posztolta ki a Facebookjára, hogy

A kampányban ígérgetni szoktak, de én most inkább jósolok egyet: Szekszárdon hamarosan eredményt hirdetnek az utcai lámpatestek cseréjének közbeszerzéséről. Bárkivel komoly összegben vagyok hajlandó fogadni, (tényleg! :) ) hogy a nyertes az Elios (korábban E-OS) Zrt lesz. Az ügyről még annyit: a mellékelt közgyűlési határozatot 2012 aug. 18.-án kapták meg a képviselők, 21-én pedig már szavazni kellett róla. A szándéknyilatkozatot még megszavaztam, később a valódi kiírást már nem: egy már akkor is kissé elavult technikával fogjuk besötétíteni a várost egy egymilliárdos beruházással, melynek megtérülése az előterjesztők szerint is harminc év körülre várható.

Advertisement

És be is jött a tippje!

Share This Story

Get our newsletter