Már a látszatra sem ügyelnek az ország visszalopásakor

Vesztett a Hajdú-Béten, látványosan támadta Bajnai Gordont, ezért a Nemzeti Földalapkezelő helyi vezetője kapta meg a földek nagy részét egy pályázaton. Amin a Nemzeti Földalapkezelő földjeit lehetett elnyerni.

Ha nem olvastad volna, feltétlenül nézd meg az Index cikkét a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) megyei irodáját vezető fideszes asszonyról, aki az NFA tulajdonában lévő földterületre pályázott, és ő lett az egész tender legnagyobb nyertese.

Advertisement

800 hektár, a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő legelőre írt ki pályázatot a terület vagyonkezelője, a nemzeti park. A 800-ból 350 hektárt annak az Ónodiné Demeter Évának a családi bt-je kapott meg, aki a földeket bitrokoló NFA megyei főnöke. Mivel a kiírás csak a vagyonkezelést végző nemzeti park munkatársait zárta ki a pályázatból, a tulajdonoséit nem, a dolog formálisan kóser.

Amitől még magyarabb az egész sztori, hogy Ónodiné a Hajdú-Bét-ügy legismertebb károsultja, így a Bajnai Gordon-ellenes médiaakciók főszereplője volt, és ezt a földterületet - amivel gyakorlatilag automatikusan jár tíz év alatt 280 millió forint támogatás, ami 525-re is felkúszhat - nem is titkolva ezért kapta cserébe. Annyira nem leplezik, ezt, hogy ő maga is ezt nyilatkozta az Indexnek:

Ónodiné elmondja, hogy a Hajdú-Bét csődje 40 milliós veszteséget okozott neki, 13 ezer libája vesztett oda, amit hitelre vett a családi agrárvállalkozása az uniós csatlakozás után megnyíló lehetőségekben, támogatásokban bízva. Azóta évente nagyjából 4-5 millió forintnyi hitelkamatot fizet, úgy, hogy még összesen 20 millióval tartozik több hitelezőjének, most legalább visszakapott valamit az élettől, állítja.

Advertisement

Hát nem az életttől, hanem az új állampárttól kapta vissza, de egyébként stimmel a dolog.

Share This Story

Get our newsletter