Már a köztévé szerint is a VIII. kerület lesz az új belváros

Kocsis Máté lenyomja Vattamány Zsoltot! Bulinegyed? So 2013!

A szűk 3 perces riportból kiderül, hogy a húsz éve még borzasztóan lepattant nyolcker mára tele van trendi fiatalokkal és külföldiekkel, a külföldi sajtó lelkendezik, az épületeket felújították, és közeleg az igazi boom. Megszólal benne Száraz Cool István (We Love Budapest), és külön bemutatják a Brody House "butikhotelt" is.

Advertisement

Persze ez így kicsit félrevezető, hiszen a VIII. kerület nemcsak a Mikszáth térből és környékéből áll, a József körúton túli része a hírhedtebb és a nagyobb is, olyan legendás helyekkel, mint a Szigony utca, a Mátyás tér és a Népszínház utca. A riportban idézett brit magazin egészen biztosan nem ezekre gondolt, bár a multikulti Népszínház utcában speciel van potenciál – igaz, jó pár évbe beletelhet, amíg ott is megjelennek a kúl kávézók és a tapasbárok.

Viszont abba nem lehet belekötni, hogy a kerület körúton belüli szakasza nagyon felpörgött az elmúlt pár évben: én kisebb szünet után sétáltam nemrég a Horánszky utcában és környékén, és tényleg olyan volt, mintha a Kazinczy utcában járnék három-négy évvel ezelőtt. Normális nagyvárosokban természetes, hogy mindig új környék veszi át a stafétabotot, mostanra pedig már nem is nagyon vitatja senki, hogy a VIII. kerület viszi a prímet.

Advertisement

(via mtahooligans)

Share This Story

Get our newsletter