Tegnap este Santiago de Compostela mellett kisiklott egy szemĂ©lyvonat. SpanyolorszĂĄg talĂĄn legsĂșlyosabb vonatbalesetĂ©ben ma reggelre mĂĄr 77-en meghaltak.

Szerda este helyi idƑ szerint 20:41-kor kisiklott egy 218 utast szĂĄllĂ­tĂł vonat. 73-an a helyszĂ­nen Ă©letĂŒket vesztettĂ©k, ma reggelre pedig tovĂĄbbi 4 utas halt meg a kĂłrhĂĄzban. A helyi egĂ©szsĂ©gĂŒgy megbĂ­zottja Rocio Mosquera dĂ©lelƑtt azt nyilatkozta a sajtĂłnak, hogy összesen 140 ember kerĂŒlt kĂłrhĂĄzba a baleset miatt, könnyƱ Ă©s sĂșlyos sĂ©rĂŒlĂ©sekkel egyarĂĄnt. A MadridbĂłl El FerrĂłba tartĂł vonat egy alagĂștbĂłl kiĂ©rkezve siklott ki.

A tĂșlĂ©lƑ utasok beszĂĄmolĂłi szerint a vonat nagyon gyorsan (a 444 szerint a megengedett 80 helyett 190 kilomĂ©ter per ĂłrĂĄval) hajtott, a kisiklĂĄs elƑtti pillanatokban pedig erƑs vibrĂĄciĂłt Ă©reztek. A szerelvĂ©ny kocsijai a balesetnĂ©l egymĂĄsba csĂșsztak Ă©s egymĂĄsra tetejĂ©re kerĂŒltek, sokaknak fejjel lefelĂ© kellett kimĂĄszniuk. LegalĂĄbb egy ponton a vonat kigyulladt. GalĂ­cia elnöke, Alberto NĂșñez FeijĂło "Dante-szerƱnek" nevezte a lĂĄtvĂĄnyt.

1952-ben Sevilla mellett egy hasonlĂł balesetben ugyancsak 77-en haltak meg, 1944-ben GalĂ­ciĂĄban 78-an vesztettĂ©k Ă©letĂŒket.

FotĂł: AP

ForrĂĄs: Wall Street Journal