Ugyanaz a teletetovált rúdtáncos csaj rúdtáncol Majka és Curtis új klipjében. De nem ez az érdekes, hanem hogy a szám milyen elképesztően szar. Új műfaj született, a Majka-hop.

Advertisement

Nagy kedvencünk, Július Kapitány a Facebookon akadt ki azon, hogy szerinte ugyanaz a szőke, tetkós csaj ugyanazt csinálja hasonló zenére egy nyáron, július végén publikált, a szeptemberi Olvasásfesztivált népszerűsítő videóban, és Majka vadonat friss klipjében. Utóbbit az Elvitted a szívemet című számhoz csinálták.

Illustration for article titled Majka ellopott egy olvasást népszerűsítő klipet?
Advertisement

A lány tényleg ugyanaz, és tényleg ugyanúgy táncol. Bár nekem kiskoromban még magyar magnóm se volt nemhogy külföldi, szerintem a zene tök más.

Az viszont feltűnő, hogy milyen irtó béna ez az új Majka-szám. Na nem mintha korábban Majka lett volna a magyar Eminem, de ezt a dalt egyszer csak azért érdemes meghallgatni, hogy az ember elképzelje, mit reagálna erre egy amerikai repper. Majkáék ugyanis valami olyan bizarr ritmikus nyávogást művelnek, ami már technikailag sem hip-hop-szavalás, hanem valaki teljesen új műfaj. Új és irtózatos, de Majka legalább bátor, és kipróbált valami soha nem voltat. Poptörténelmi tett ez, a Majka-hop ugyanis durvábban viszonyul az eredetihez, mint a nyolcvanas évek nagy merénylete, a Z'Zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus Honky Tonk Woman-feldolgozása a Rolling Stones zenéjéhez. Pedig az szándékosan volt vicces.

Share This Story

Get our newsletter