Szily L√°szl√≥ mindenf√©le egzotikus r√≥k√°kat √©s kecsk√©ket b√∂ng√©szett a haziallat.hu apr√≥hirdet√©seiben, amikor tapsolt egyet √©s egy pillanatra elkezdett huhogni. Azt hittem, hogy tal√°lt himal√°jai kŇĎsz√°li kecsk√©t 5000 eur√≥n√°l olcs√≥bban, de nem: az akv√°riumok hirdet√©sei k√∂z√∂tt tal√°lt egyet, amiben 1500 forint√©rt √°rulnak palackozott sivatagi levegŇĎt.

A sz√°mot t√°rcs√°zni olyan volt, mint escortokat h√≠vogatni a koleszban tizen√©vesen, egyr√©szt az ember t√©nyleg k√≠v√°ncsi a szolg√°ltat√°sra, m√°sr√©szt pedig m√©gis rajta √ľl egy remegŇĎs r√∂h√∂gŇĎg√∂rcs, hiszen most m√©gis hal√°lkomolyan el kell besz√©lgetnem valakivel arr√≥l, hogy egy Dupla Whopper-men√ľ √°r√°√©rt veszek tŇĎle egy √ľres mŇĪanyag-palackot, √©s egy rossz gesztus vagy gondolat √©s elkezdek fegyelmezetlen√ľl hahot√°zni.

Mert mi fogadhat a telefon m√°sik oldal√°n? Vagy egy fut√≥bolond, aki a tun√©z charterre becsekkolt egy csom√≥ palacknyi levegŇĎt, vagy egy m√°sikfajta fut√≥bolond, aki ezoterikus okokb√≥l tette ugyanezt. Szerencs√©re a v√©ge az lett, hogy egyik sem.

Higgy√©tek el, nagyon neh√©z egy olyan mondatot, amiben ilyen szavak szerepelnek, hogy "haziallat.hu" "apr√≥hirdet√©s" "sivatagi levegŇĎ" "√©rdeklŇĎdn√©k". FŇĎleg akkor, amikor a vonal m√°sik v√©g√©n teljesen nyilv√°nval√≥an a gurgul√°z√≥ nevetŇĎroham van abban a pillanatban, amikor √∂ssze√°ll a k√©p. Kider√ľlt, hogy a hirdet√©st felad√≥ bar√°tja tal√°lta ki az eg√©szet, a bar√°tja volt Afrik√°ban, a bar√°tja hozott vissza n√©gy palackot √©s a bar√°tj√°nak az √∂tlete volt, hogy √°rulj√°k darabj√°t 1500 forint√©rt. √Čn ezt a bar√°tot kicsit √ļgy k√©pzelem el, mint minden szextan√°csad√≥ levelezŇĎrovat herpeszes/v√©letlen√ľl teherbe esett bar√°tnŇĎj√©t, de ezt nem mondom a telefonba. Azt viszont megk√©rdezem, hogy eladtak-e m√°r a n√©gy √ľvegbŇĎl. A v√°lasz igen, egy m√°r elkelt. Valaki Budapesten vett ezer√∂tsz√°z√©rt szaharai levegŇĎt. √ögy k√©pzelem el, hogy vagy h√°rom nekifut√°sra beszippantotta az eg√©szet homokostul, vagy kitette a szekr√©ny tetej√©re, mint a nagymam√°k a v√°z√°kat.

Advertisement

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért a kisállatos apróhirdetések közé tették.

Kép: Flickr/jemasmith