Illustration for article titled ​Majdnem meghalt Novák Előd egy náci emléktúra miatt

Eltörte a bokáját, a proli Szent Jánosba kérte magát az elit Honvédkórház helyett, műtét közben leállt a légzése, elájult, majdnem belehalt.

Bár a Kitörés-túrák a magyar neonáci/hungarista mozgalom legfontosabb szertartásai - a Budapest ostrománál körbezárt német és magyar katonák kitörési kísérletére emlékeznek ilyenkor - hogy, hogy nem, a hivatalosan nem náci óbudai Jobbik is szervezett magának ilyet. Ezen vett részt Novák Előd, és - mit tesz isten - azon a sáron csúszott el, amit az előző napi igazi Kitörésen résztvevő 1500 bevallott náci bakancsai dagasztottak fel.

Advertisement

Ha nem ismernéd a Kitöréstúrák műfaját, itt a nagy, 60 kilométeres teljesítménytúra tavalyi igazoló lapja, rajta a pecsétekkel. Novák ezt korábban már teljesítette, idén, a kampány miatt csak egy, a nagy menetelés utáni napon tartott jobbikos szalontúrára ment el, de ezt sem kellett volna.

Illustration for article titled ​Majdnem meghalt Novák Előd egy náci emléktúra miatt

Novákot a mentősök felismerték és a képviselőknek fenntartott Honvédkórházba akarták vinni, de ő, hiába játszott előtte náciszövetséges katonát, ezt nem akarta, hanem kifejezetten oda kérte magát, ahová bárkit vinnének, így került a Szent Jánosba.

Ahol műtét közben valami félrement a gericérzéstelenítésnél, Novák felsőteste lebénult, a légzése leállt, eszméletét vesztette, de lélegeztetőgéppel megmentették. Hátborzongató tanmese lett az esetből a populizmus akut veszélyeiről, egyben valóra vált minden félelmem, amit ebben az undorító kórházban minden egyes alkalommal éreztem. Novák szerencsére már jól van, hetekig feküdnie kell és vérhigítóval injekcióznia magát trombózis ellen.

Advertisement

Itt az áldozat facebookos beszámolója.

Share This Story

Get our newsletter