This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

"Az emberek a saját zsebükkel látják a konzekvenciákat" - majális percről perce

Majális traktorokkal, csurkizmussal, adj gáztosok megszégyenítésével, valamint egy új magyar sikerbábfilm a Józsi a vetőgép és barátai tervével. Percről percre (na jó, óráról órára).

18:19

A sok itt a köcsögös legendás videót adták LED-falon az egyik helyszínen, melyről egy külön kis szösszenetet toltunk ki itt.

Advertisement

15:25

Valami tökéletes érzékkel maradtam le minden politikus beszédéről, talán a velem született életösztönnek köszönhetően. Szanyi Kapitányt is elmulasztottam, már csak annyit kaptam el a levezető konferansziétól, hogy "az emberek a saját zsebükkel látják a konzekvenciákat". Ellenben cardinalcardigal beszámolójából kiderül, hogy :

Advertisement

'Gyurcsány a "most múlik pontosan"-ra hullámozott a színpadon.'

14:39

István osztott meg velünk gépmajálisos élményeit, egyben összefoglalta a jó majális lényegét:

Advertisement

"Nemrég értünk haza, ugyan még nincs összehasonlítási alapom majális témakörben, de azt hiszem ilyennek kell lennie: 18 év alatti fiúk kukoricát esznek, 18 év felettiek sört, 18 év feletti lányok sört és pörköltet, 18 év alatti lányok meg nincsenek." Folytatás itt.

14:12

Benéztem az MSZP sátrába. Hiller István lassan bólógatott épp (mint a hipnotikus Rogán Antal, csak sokkal, de sokkal szomorúbb fejjel,), tökéletesen egy ütemben a benn ülő többi nyolcvan emberrel, miközben egy néző hosszan magyarázta, hogy Tatán mennyire körülményesen lehet busszal elvinni a gyerekeket az iskolába. Mivel percekkel később sem ért a kérdőjelig a kérdező, távoztam.

Advertisement

14:00

Fluor Tomi az MSZP színpadán. Valahol csodálatos, hogy egy napszecsós baseball-sapkás fickó azt mondja tisztességben megvénült uraknak és holgyeknek, hogy ugráljatok fiúk lányok és ők nevetgélve ugrálnak. Bezzeg ha ugyanezt tegnap mondta volna nekik a buszmegállóban...

Advertisement

13:30

A Városligeti Majális lényegében olyan mint a Sziget. Az emberek ötven százaléka megy épp valahonnan valahova, harminc százaléka sorban áll.

Advertisement

12:19

Illustration for article titled Az emberek a saját zsebükkel látják a konzekvenciákat - majális percről perce
Advertisement

Mivel piros kabinos MTZ-k és Zetorok közt töltöttem pár évet, a tarka kabrió veterán traktorokat különösen bájosnak találom. Ahogy mosolyognak a kis szemükkel, szinte kedvem szottyan egy Thomas and Friends adaptációhoz. József és barátai lenne a címe. József vetőgép lenne, az a szegény lámpátlan szürke Dutra meg a vak kommondor:

Illustration for article titled Az emberek a saját zsebükkel látják a konzekvenciákat - majális percről perce
Advertisement

11:19

Illustration for article titled Az emberek a saját zsebükkel látják a konzekvenciákat - majális percről perce
Advertisement

Megérkeztem a Gépmajálisra, sokkoló élmény, lóerő tekintetében az Adj gázt! felvonulói doromboló kiscicák hozzájuk képest, Demszky Gábor, a Traktormentes Budapestért tiszteletbeli elnöke ijedtében zokogna. Egy Skoda riasztója megszólalt, az anyagi kár és az áldozatok számának tekintetében még jelentkezem.

10: 48

Szeretettel köszöntök minden dolgozó olvasót Rákoshegyről, mely ugyan egyformán messze esik a város valamennyi majálishelyszínétől, de egy útvonaltervezési malőrnek köszönhetően itt várok a buszra, hogy a gépmajálisra kerüljek. Utoljára ilyet a gonzóújságírás valamelyik fenegyerekétől olvastam a Magyar Fórumban, hogy heti tévékritika címén bemásolt pár érdekes műsorcímet a rádióújságból, majd két flekkben kesergett, hogy micsoda világ van Magyarországon, hogy egy tévékritikus nem fogja a Dunát, pedig de szívesen írt volna róla.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter