Kent Sepkowitz szerint Jeff Hanneman halálát nem a húsevő baktérium és a miatta kialakult májelégtelenség okozta, hanem pont fordítva: a bekrepált mája miatt támadhatta meg a betegség.

Sepkowitz a Daily Beastben megjelent cikke szerint Hanneman esetében elég szomorú, hogy mindenki a mítikus sztorit írja meg, és nem feltétlenül az igazságot. Az igaz, hogy a gitáros két évvel ezelőtti pókcsípése elfertőződött, de az már kevésbé, hogy emiatt terjedt el nála a nekrózist okozó baktérium. Érvelése szerint Hannemannak alapból gyenge volt a mája, és emiatt volt sokkal nagyobb esélye, hogy bármilyen hasonló betegség levegye a lábáról.

Advertisement

Sepkowitz is csak spekulál, hogy vajon mi okozhatta Hanneman májelégtelenségét, az orvos/újságíró a leggyakoribb okoknak a hepatitisz A, B, C, D, E fajtáit sorolja fel, igazi népnevelőként hozzáteszi a különböző módokat is, ahogy valakit megfertőződhet. Azt is leírja, hogy milyen szomorú, hogy mindenki a fantasztikus halálokot kapja fel, ahelyett, hogy az elterjedt és kezelhető betegséggel foglalkozna. Itt egy szép bekezdés belőle:

Sadly, the coverage of Hanneman’s death distracts just as his work had distracted. His skill as a guitarist was obscured by the deliberate harshness and sharp edge that characterize heavy metal. And his death has become a reconsideration of the extremely rare infection – necrotizing fasciitis – that almost killed him rather than of the common, preventable and treatable condition – liver disease – that did.

KĂ©p: Ira Rosenson/Public Collectors