Kent Sepkowitz szerint Jeff Hanneman hal√°l√°t nem a h√ļsevŇĎ bakt√©rium √©s a miatta kialakult m√°jel√©gtelens√©g okozta, hanem pont ford√≠tva: a bekrep√°lt m√°ja miatt t√°madhatta meg a betegs√©g.

Sepkowitz a Daily Beastben megjelent cikke szerint Hanneman eset√©ben el√©g szomor√ļ, hogy mindenki a m√≠tikus sztorit √≠rja meg, √©s nem felt√©tlen√ľl az igazs√°got. Az igaz, hogy a git√°ros k√©t √©vvel ezelŇĎtti p√≥kcs√≠p√©se elfertŇĎzŇĎd√∂tt, de az m√°r kev√©sb√©, hogy emiatt terjedt el n√°la a nekr√≥zist okoz√≥ bakt√©rium. √Črvel√©se szerint Hannemannak alapb√≥l gyenge volt a m√°ja, √©s emiatt volt sokkal nagyobb es√©lye, hogy b√°rmilyen hasonl√≥ betegs√©g levegye a l√°b√°r√≥l.

Sepkowitz is csak spekul√°l, hogy vajon mi okozhatta Hanneman m√°jel√©gtelens√©g√©t, az orvos/√ļjs√°g√≠r√≥ a leggyakoribb okoknak a hepatitisz A, B, C, D, E fajt√°it sorolja fel, igazi n√©pnevelŇĎk√©nt hozz√°teszi a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√≥dokat is, ahogy valakit megfertŇĎzŇĎdhet. Azt is le√≠rja, hogy milyen szomor√ļ, hogy mindenki a fantasztikus hal√°lokot kapja fel, ahelyett, hogy az elterjedt √©s kezelhetŇĎ betegs√©ggel foglalkozna. Itt egy sz√©p bekezd√©s belŇĎle:

Sadly, the coverage of Hanneman‚Äôs death distracts just as his work had distracted. His skill as a guitarist was obscured by the deliberate harshness and sharp edge that characterize heavy metal. And his death has become a reconsideration of the extremely rare infection ‚Äď necrotizing fasciitis ‚Äď that almost killed him rather than of the common, preventable and treatable condition ‚Äď liver disease ‚Äď that did.

Kép: Ira Rosenson/Public Collectors