Magyarországnak hasonlóan kell cselekednie, mint Izraelnek

Illustration for article titled Magyarországnak hasonlóan kell cselekednie, mint Izraelnek

A KDNP-s miniszterelnök-helyettes az MTI-nek adott interjút a határon túli magyarok helyzetéről – azt mondta, 2014-ben a környező országokban tartott választásokon mindenütt megerősödött a magyarság –, és kb. ezek voltak a legerősebb állítások:

  1. Egyes államoknak nem tetszik, hogy területükön sok magyar van, akiket sikerül "a félig-meddig asszimilációs állapotból" visszahozni és identitását megerősíteni. Az ellenérdekelt politika sok esetben titkosszolgálati eszközökkel él, dezinformál, de ezzel együtt sokkal kevesebb a visszaélés, mint amire ennek figyelembevételével számítani lehetett. Kiemelte: akinek tudomása van visszaélésekről, annak feljelentési kötelezettsége van, ha ezt elmulasztja, ő is bűncselekményt követ el.
  2. Semjén Zsolt arra a legbüszkébb, hogy a három nemzetpolitikai kérdésben teljes a nézetazonosság az összes magyarországi párt és a társadalom körében: a határon túli magyarságnak jár az állampolgárság, a szavazati jog és az autonómia.
  3. Magyarországnak hasonlóan kell cselekednie, mint Izraelnek, meg kell védenie a diaszpóráját bárhol a világon.
  4. A sokszor csak parázsló magyar identitás és magyar élet lángra lobbant.

A vasárnapi zárva tartásról nem esett szó, de a netadós tiltakozásokról igen. Semjén szerint a tiltakozást komolyan kell venni, de az legalább annyira szól az életképtelen ellenzék ellen is, az internetadóból meg nem kell presztízskérdést csinálni.

Advertisement

via MTI, fotó: Baranyi Ildikó/MTI

Share This Story

Get our newsletter