Illustration for article titled Magyarország még Orosz Péter kedvenc országánál is rettenetesebb hely

“Lesújtó az anyák helyzete – Dél-Korea is családbarátabb a Fidesznél” címmel kaptunk reggel közleményt Niedermüller Pétertől. A Cink-szerkesztőség azóta szakadatlanul töri a fejét azon, hogy a demokratikus koalíciós alelnök összekeverte-e DK-t ÉK-val, vagy nem keverte össze.

Advertisement

Az alaphír egyébként nem friss, tegnap-tegnapelőtt több újság is megírta, hogy a Save The Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet jelentése szerint az első ötvenben sincsenek a világon a magyar anyák életkörülményei. Erre kapaszkodott fel Niedermüller, ekképpen:

A Save The Children 2015-ös jelentése szerint Magyarország az anyák helyzete szempontjából az első 50 helyezettbe sem fért bele. A jelentés kiemeli az anyák és gyerekek magas halandóságát és a nők politikai képviseletének gyengeségét.

Orbán Viktor és pártja voltak azok, akik a parlamentben leszavazták azt az európai egyezményt, amely megvédte volna a magyar a nőket a családon belüli erőszaktól.

Hazánkban az is ismert tény, hogy az anyák sokkal nehezebben térnek vissza a munkaerőpiacra, mint Európában, hiszen az Orbán-kormány nem hajlandó érdemben segíteni a részmunkaidős állások létrejöttét. A kormány ezzel is csak tovább súlyosbítja a leterhelt családok és anyák problémáit.

A magát családbarátnak beállító Orbán-kormány úton-útfélen azt hangoztatja, hogy az anyák támogatója, miközben a számok tükrében világosan látszik, hogy lesújtó helyzetbe taszította a magyar anyákat. Az Orbán-kormánynál eszerint még Kuba, Fehéroroszország és Dél-Korea is családbarátabb.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukása után kiemelten kell foglalkozni a magyar anyák helyzetével és a nők megfelelő képviseletével. A DK szerint az anyák helyzetéből is fakad, hogy az alacsony születésszám miatt elöregedőben van a magyar társadalom. A DK szerint ez továbbra is az egyik olyan legnagyobb, mindmáig megoldatlan probléma, amely alapvetően meghatározza országunk jövőjét.

Kiemelés tőlem:

Még Kuba, Fehéroroszország és Dél-Korea is családbarátabb!

Szily riporter gyorsan ténycsekkolt egyet, és tényleg, bizony családbarátabb Dél-Korea. Na de illik a sorba? Alkalmas a mumus szerepére? Vagy Észak-Korea illene ide inkább? Szerintetek?

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter