This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Magyarország még Orosz Péter kedvenc országánál is rettenetesebb hely

Illustration for article titled Magyarország még Orosz Péter kedvenc országánál is rettenetesebb hely

“Lesújtó az anyák helyzete – Dél-Korea is családbarátabb a Fidesznél” címmel kaptunk reggel közleményt Niedermüller Pétertől. A Cink-szerkesztőség azóta szakadatlanul töri a fejét azon, hogy a demokratikus koalíciós alelnök összekeverte-e DK-t ÉK-val, vagy nem keverte össze.

Advertisement

Az alaphír egyébként nem friss, tegnap-tegnapelőtt több újság is megírta, hogy a Save The Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet jelentése szerint az első ötvenben sincsenek a világon a magyar anyák életkörülményei. Erre kapaszkodott fel Niedermüller, ekképpen:

A Save The Children 2015-ös jelentése szerint Magyarország az anyák helyzete szempontjából az első 50 helyezettbe sem fért bele. A jelentés kiemeli az anyák és gyerekek magas halandóságát és a nők politikai képviseletének gyengeségét.

Orbán Viktor és pártja voltak azok, akik a parlamentben leszavazták azt az európai egyezményt, amely megvédte volna a magyar a nőket a családon belüli erőszaktól.

Hazánkban az is ismert tény, hogy az anyák sokkal nehezebben térnek vissza a munkaerőpiacra, mint Európában, hiszen az Orbán-kormány nem hajlandó érdemben segíteni a részmunkaidős állások létrejöttét. A kormány ezzel is csak tovább súlyosbítja a leterhelt családok és anyák problémáit.

A magát családbarátnak beállító Orbán-kormány úton-útfélen azt hangoztatja, hogy az anyák támogatója, miközben a számok tükrében világosan látszik, hogy lesújtó helyzetbe taszította a magyar anyákat. Az Orbán-kormánynál eszerint még Kuba, Fehéroroszország és Dél-Korea is családbarátabb.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány bukása után kiemelten kell foglalkozni a magyar anyák helyzetével és a nők megfelelő képviseletével. A DK szerint az anyák helyzetéből is fakad, hogy az alacsony születésszám miatt elöregedőben van a magyar társadalom. A DK szerint ez továbbra is az egyik olyan legnagyobb, mindmáig megoldatlan probléma, amely alapvetően meghatározza országunk jövőjét.

Advertisement

Kiemelés tőlem:

Még Kuba, Fehéroroszország és Dél-Korea is családbarátabb!

Szily riporter gyorsan ténycsekkolt egyet, és tényleg, bizony családbarátabb Dél-Korea. Na de illik a sorba? Alkalmas a mumus szerepére? Vagy Észak-Korea illene ide inkább? Szerintetek?

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter