This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Magyarország külügyminisztere nem hajlandó szégyellni magát

Illustration for article titled Magyarország külügyminisztere nem hajlandó szégyellni magát

Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott a széles családi összefogás keretében vásárolt dunakeszi szuperházról. Itt jegyzem meg: igazságtalan azért támadni őt, mert a palota ízléstelen, hiszen van 12 milliója a felújításra. Hogy utána milyen lesz, az a kérdés! Biztos megnézhetjük majd.

Advertisement

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint törvényesen, széles családi összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték.

Advertisement

A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte, az elmúlt napokban ellene intézett támadások oka, hogy az önkormányzati választás kampánya van, "felvillanyozódott időszakban vagyunk", emellett sokakat meglepett miniszteri kinevezése.

Közölte: politikusként evidens, hogy támadásokkal is kénytelen szembesülni, de "nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert a szüleim sikeresek", azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értek el, amellyel még az unokáiknak is stabil anyagi hátteret tudnak biztosítani.

Advertisement

Szijjártó Péter kiemelte: a szülei nem politikai szereplők, ezért visszautasít minden támadást, amely ellenük irányul. Nagy baj lenne, ha a 21. századi Magyarországon bárkinek azért kellene szégyenkeznie, mert a szülei sikeresek, és biztos gazdasági hátteret építettek fel a gyerekeiknek és az unokáiknak – vélekedett.

Hangsúlyozta: az ügyben neki egy dologgal kell elszámolnia, hogy hogyan, milyen forrásból vásárolta az ingatlant, és ezt – mondta – már többször megtette. Törvényesen, széles körű családi összefogással sikerült megvásárolni az ingatlant, de bármilyen hivatalos szerv bármilyen hivatalos eljárásában az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, ha kell, rendelkezésre bocsátja.

Advertisement

A miniszter – a korábbi adatokat megismételve – közölte: az ingatlan 167 millió forintos vételárából 68 milliót fedeztek a saját, 10 milliót a felesége megtakarításai, 10 millió forintot kaptak a felesége szüleitől, és 79 millió forinttal támogatták a saját szülei.

Advertisement

Update: Elsőre elfelejtettem berakni, hogy itt megvan, mit mond a témáról a matematika.

Advertisement

via MTI

Share This Story

Get our newsletter