Szijj√°rt√≥ P√©ter sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott a sz√©les csal√°di √∂sszefog√°s keret√©ben v√°s√°rolt dunakeszi szuperh√°zr√≥l. Itt jegyzem meg: igazs√°gtalan az√©rt t√°madni ŇĎt, mert a palota √≠zl√©stelen, hiszen van 12 milli√≥ja a fel√ļj√≠t√°sra. Hogy ut√°na milyen lesz, az a k√©rd√©s! Biztos megn√©zhetj√ľk majd.

Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminiszter szerint t√∂rv√©nyesen, sz√©les csal√°di √∂sszefog√°ssal siker√ľlt megv√°s√°rolnia azt az ingatlant, amely miatt az elm√ļlt napokban t√°mad√°sok √©rt√©k.

A miniszter szerdai sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n √ļgy v√©lte, az elm√ļlt napokban ellene int√©zett t√°mad√°sok oka, hogy az √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°s kamp√°nya van, "felvillanyoz√≥dott idŇĎszakban vagyunk", emellett sokakat meglepett miniszteri kinevez√©se.

K√∂z√∂lte: politikusk√©nt evidens, hogy t√°mad√°sokkal is k√©nytelen szembes√ľlni, de "nem voltam hajland√≥, nem vagyok hajland√≥ √©s nem is leszek hajland√≥ sz√©gyellni magamat az√©rt, mert a sz√ľleim sikeresek", az√©rt, mert olyan gazdas√°gi-√ľzleti teljes√≠tm√©nyt √©rtek el, amellyel m√©g az unok√°iknak is stabil anyagi h√°tteret tudnak biztos√≠tani.

Advertisement

Szijj√°rt√≥ P√©ter kiemelte: a sz√ľlei nem politikai szereplŇĎk, ez√©rt visszautas√≠t minden t√°mad√°st, amely ellen√ľk ir√°nyul. Nagy baj lenne, ha a 21. sz√°zadi Magyarorsz√°gon b√°rkinek az√©rt kellene sz√©gyenkeznie, mert a sz√ľlei sikeresek, √©s biztos gazdas√°gi h√°tteret √©p√≠tettek fel a gyerekeiknek √©s az unok√°iknak ‚Äď v√©lekedett.

Hangs√ļlyozta: az √ľgyben neki egy dologgal kell elsz√°molnia, hogy hogyan, milyen forr√°sb√≥l v√°s√°rolta az ingatlant, √©s ezt ‚Äď mondta ‚Äď m√°r t√∂bbsz√∂r megtette. T√∂rv√©nyesen, sz√©les k√∂rŇĪ csal√°di √∂sszefog√°ssal siker√ľlt megv√°s√°rolni az ingatlant, de b√°rmilyen hivatalos szerv b√°rmilyen hivatalos elj√°r√°s√°ban az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, ha kell, rendelkez√©sre bocs√°tja.

Advertisement

A miniszter ‚Äď a kor√°bbi adatokat megism√©telve ‚Äď k√∂z√∂lte: az ingatlan 167 milli√≥ forintos v√©tel√°r√°b√≥l 68 milli√≥t fedeztek a saj√°t, 10 milli√≥t a feles√©ge megtakar√≠t√°sai, 10 milli√≥ forintot kaptak a feles√©ge sz√ľleitŇĎl, √©s 79 milli√≥ forinttal t√°mogatt√°k a saj√°t sz√ľlei.

Update: ElsŇĎre elfelejtettem berakni, hogy itt megvan, mit mond a t√©m√°r√≥l a matematika.

Advertisement

via MTI