Illustration for article titled Magyarország külügyminisztere nem hajlandó szégyellni magát

Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott a széles családi összefogás keretében vásárolt dunakeszi szuperházról. Itt jegyzem meg: igazságtalan azért támadni őt, mert a palota ízléstelen, hiszen van 12 milliója a felújításra. Hogy utána milyen lesz, az a kérdés! Biztos megnézhetjük majd.

Advertisement

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint törvényesen, széles családi összefogással sikerült megvásárolnia azt az ingatlant, amely miatt az elmúlt napokban támadások érték.

Advertisement

A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján úgy vélte, az elmúlt napokban ellene intézett támadások oka, hogy az önkormányzati választás kampánya van, "felvillanyozódott időszakban vagyunk", emellett sokakat meglepett miniszteri kinevezése.

Közölte: politikusként evidens, hogy támadásokkal is kénytelen szembesülni, de "nem voltam hajlandó, nem vagyok hajlandó és nem is leszek hajlandó szégyellni magamat azért, mert a szüleim sikeresek", azért, mert olyan gazdasági-üzleti teljesítményt értek el, amellyel még az unokáiknak is stabil anyagi hátteret tudnak biztosítani.

Advertisement

Szijjártó Péter kiemelte: a szülei nem politikai szereplők, ezért visszautasít minden támadást, amely ellenük irányul. Nagy baj lenne, ha a 21. századi Magyarországon bárkinek azért kellene szégyenkeznie, mert a szülei sikeresek, és biztos gazdasági hátteret építettek fel a gyerekeiknek és az unokáiknak – vélekedett.

Hangsúlyozta: az ügyben neki egy dologgal kell elszámolnia, hogy hogyan, milyen forrásból vásárolta az ingatlant, és ezt – mondta – már többször megtette. Törvényesen, széles körű családi összefogással sikerült megvásárolni az ingatlant, de bármilyen hivatalos szerv bármilyen hivatalos eljárásában az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, ha kell, rendelkezésre bocsátja.

Advertisement

A miniszter – a korábbi adatokat megismételve – közölte: az ingatlan 167 millió forintos vételárából 68 milliót fedeztek a saját, 10 milliót a felesége megtakarításai, 10 millió forintot kaptak a felesége szüleitől, és 79 millió forinttal támogatták a saját szülei.

Advertisement

Update: Elsőre elfelejtettem berakni, hogy itt megvan, mit mond a témáról a matematika.

Advertisement

via MTI

Share This Story

Get our newsletter