ÍgĂ©rem, hogy nem fogom teleszĂłrni a Cinket korosztĂĄlyos jĂ©gkorongeredmĂ©nyekkel, ezt csak azĂ©rt, mert tegnap volt az a kajĂĄn hasonlĂ­tgatĂłs poszt, Ă©s indokolt lekerekĂ­teni a törtĂ©netet.

Na szĂłval, az U18-as magyar vĂĄlogatott simĂĄn Ă©s alaposan megverte SzĂ©kesfehĂ©rvĂĄron a japĂĄnokat, amint az a cĂ­mbƑl is lĂĄtszik, Ă©s ezzel egy fordulĂłval a vĂ©ge elƑtt megnyerte a divĂ­zĂł 1/B-s vilĂĄgbajnoksĂĄgot. A szlovĂ©noknak Ă©s az osztrĂĄkoknak 6-ot, a lengyeleknek 11-et lƑttĂŒnk elƑtte. Ez azĂ©rt is nagy dolog, mert tavaly mĂ©g ennĂ©l lejjebb nyomtĂĄk a kissrĂĄcok egy szinttel, vagyis kettƑt lĂ©ptek egymĂĄs utĂĄn, rĂĄadĂĄsul Ă­gy, ilyen meggyƑzƑen. Ezzel a vilĂĄg 16 legjobb csapata között talĂĄlhatĂł MagyarorszĂĄg, ami felnƑttben az A csoportnak felelne meg.

Ha van kedvetek, jegyezzĂ©tek meg most LĂĄday, GarĂĄt, ErdĂ©ly CsanĂĄd vagy GallĂł Vilmos nevĂ©t, fogtok rĂłluk hallani az elkövetkezendƑ Ă©vekben.

Advertisement

A felnƑtt vb a divĂ­ziĂł 1/A-ban vasĂĄrnap kezdƑdik KoreĂĄban, arrĂłl nyilvĂĄn fogok Ă­rni rendesen, mĂ©giscsak az Ă©v esemĂ©nye a berkeimben.