This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Magyarok írtak dalt a filmtörténet legmenőbb akciósztárjáról

Lee Marvin nevét ma már kevesen ismerik, és én sem tudnám, hogy ki ő, ha nem tanulok filmtörténetet az egyetemen. A színész 1987-ben halt meg, három évvel a születésem előtt.

Advertisement

Nem akarok most a munkásságáról hosszan írni, arra ott a Wikipedia, az IMDB meg minden. Rám a Point Blank c. 1967-es neo noir gyakorolt igazán nagy hatást – Marvin és a film is hipnotikus –, illetve a Prime Cut, amelyben az elképesztően gyönyörű Sissy Spacekkel játszik. Ráadásul pont ezekből a filmekből van jelenet bőven a magyar szám klipjében.

A dalt a Bankrupt együttes írta, még soha nem hallottam róla, de ez nem jelent semmit, zenei téren híresen tájékozatlan vagyok. A banda honlapja szerint vagy 18 éve tolják a punkrockot.

Advertisement

Két verzió készült, egy angol és egy magyar, utóbbiban vannak megmosolyogtató részek. Palvin Barbi beleerőszakolása a dalba tökéletesen felesleges volt, de igazság szerint ezek a dolgok nem izgatnak. Ez nem kritika, hanem lelkendezés arról, hogy mennyire jó már, hogy Lee Marvinról, az igazi férfiról, a világ legmenőbb akciószínészéről pont magyarok írtak számot.

A dal egyébként viszonylag friss, néhány hónapos 2014 legvégén került fel a YouTube-ra.

Share This Story

Get our newsletter