Magyar zenekarokat ajánlott, rögtön bele is bukott az MTV egyik netes portálja :(

Az MTV Iggy nevű, friss nemzetközi zenékre specializálódott site egy friss posztjában a Szigeten látott legjobb magyar zenekarok között méltatta a Brainst és a Punnany Massifot, majd egyből meg is jelent a hír, hogy az oldal szeptemberben megszűnik. Véletlen?

Advertisement

Természetesen igen, de ezt a ziccert képtelen voltam kihagyni. Az MTV Iggy nevű, elég szerencsétlen nevű site három éve indult (igen, az MTV a Music Television rövidítése, és nem a Magyar Televízióé), és azt a szerény célt tűzte ki maga elé, hogy új, tehetséges előadókat ismertetve mutatja meg a zene jövőjét a világnak.

Ma megjelent egy poszt Mihail Agafonov tollából, Tíz remek magyar előadó, akiket a Szigeten fedeztünk fel címmel, egy kicsit a Tíz dolog, amit ne szalassz el Budapesten-típusú, az angolszász blogoszférában hetente megjelenő, a Széchenyi-fürdőt és a Szimplakertet őrületes felfedezésként emlegető ajánlók hangnemében.

Advertisement

Itt van például ez a mondat: “Ha többet akarsz tudni Magyarországról, menj el egy Punnany Massif-koncertre, miután felmásztál a Bazilikába, és elfogyasztottál tekintélyes mennyiségű pálinkát.”

Azon viszont mosolyogtam, hogy az Anna & the Barbies énekesnőjét, Pásztor Annát Lady Gaga és Yolandi (Die Antwoord) nővérének nevezte. Egyébként nagyjából a standard neveket ajánlotta a Mary Popkidstól a Middlemist Redig (no meg obligát cigányzenekarként a Romengót), viszont a többieknél minimum egy generációval régebbi Supernemmel azért meglepett.

Advertisement

Szintén ma pedig megjelent a Billboardon egy hír arról, hogy szeptember elejével megszüntetik az MTV Iggyt, mert nem is lett rendesen kitalálva, hogy miről szóljon, amiért az egész oldal valahogy nem akart összeállni. Ráadásul az egész MTV birodalom nehéz időszakot él meg, a megfigyelők szerint nem meglepő, hogy vannak áldozatok.

(via Zenebuzi Patron)

Share This Story

Get our newsletter