This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Magyar újságíró cikke okozott BOTRÁNYT Nagy-Britanniában

Illustration for article titled Magyar újságíró cikke okozott BOTRÁNYT Nagy-Britanniában

Horváth Ani bebizonyította: nem kell az Egyesült Királyságban élni ahhoz, hogy a brit adófizetők fizessék magyarországi egészségügyi ellátása árát. Brit újságolvasók milliói csodálkozhattak rá a nagyszerű magyar egészségügyre a videókon!

Advertisement

Ahogy nézem, itthon a Vs.hu-n és ezen az oldalon kívül máshol nem csaptak le rá, ezért talán érdemes írni a Daily Mailben megjelent riportról: ebben az újságíró úgy szerez EU-kártyát Nagy-Britanniában, hogy mindössze egyetlen napot tölt Londonban, majd utána elmegy néhány budapesti rendelőbe, ahol biztosították, hogy a kártyával jogosult az ingyenes orvosi ellátásra.

Vagyis a brit adófizetők pénzéből kapna egészségügyi ellátást Magyarországon. Az egyik rejtett kamerás felvételen megszólaló egészségügyi dolgozó azt is mondja, egyre többen jönnek EU-kártyával, az amúgy is idegenellenes Daily Mail pedig kapva kapott az alkalmon, és jókora botrányt csinált abból, hogy mindenféle jöttment külföldiek orvosi kezelését fizetik a britek.

Advertisement

Az illetékes miniszter vizsgálatot ígért az ügyben, hisz EU-kártyát elvileg csak a Nagy-Britanniában járulékot fizetők válthatnak ki, azért, hogy külföldi tartózkodásukkor szükség esetén igénybe vehessék az állami egészségügyi ellátást. (Idehaza csak magyar TAJ-kártya birtokában válthatjuk ki.)

Advertisement

A cikk szerint a brit EU-kártya “aranybánya” sok magyarnak, hiszen nálunk drága az egészségbiztosítás, és mind több és több anya szüli meg a gyerekét a brit egészségbiztosítás terhére. Az nem egészen világos, kik azok, akik Magyarországon élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen munkaviszony vagy hallgatói jogviszony esetén nincs olyan lehetőség, hogy nem fizetünk egészségügyi hozzájárulást – vajon a korábban emlegetett TAJ-kártya-potyautasok most mind brit EU-kártyával járnak orvoshoz?

Ami ráadásul nem is jó mindenre, hiszen elvileg csak sürgős eseteknél fogadják el, rendesen nem lehet vele orvoshoz járni, mint a TAJ-kártyával. Szóval nem igazán értem a kártyabiznisz lényegét, de talán lesz olyan olvasónk, aki már szült a brit adófizetők pénzén, és mesél.

Share This Story

Get our newsletter