Bajner B√°lint √°tigazolt a Notts Countyba, √©s vele √©rkezett a kort√°rs vil√°gfutball leghŇĪs√©gesebb, leglelkesebb √©s legh√≠resebb trollt√°bora. A klub √ļj hivatalos k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°s nyelve a magyar!

Ez az igazi hungarikum, nem a filmszinkron meg az ak√°cfa. Bajner B√°lint magyar csat√°rnak olyan fergeteges online/offline rajong√≥t√°bora van, amilyen a n√°la ezerszer h√≠resebb szt√°roknak sincs. A magyar Facebook egyik legjobb oldal√°n, a Trollfocin indult a Bajner-kultusz, amit l√©nyeg√©ben egyetlen vide√≥interj√ļ v√°ltott ki.

Az akkor a Borussia Dortmund m√°sodik csapat√°ban j√°tsz√≥ focista olyan csod√°latosan nagyk√©pŇĪ nyilatkozatot adott, ami v√©gsŇĎ soron vil√°gszerte irigyelt online jelens√©gg√© tette. Egy olyan id√©ny ut√°n, amikor a 29 meccsen, amin j√°tszott, befejezŇĎ csat√°rk√©nt √∂sszesen 3 g√≥lt r√ļgott, arr√≥l besz√©lt, hogy "majdnem t√∂k√©letesre form√°lta a j√°t√©k√°t", annyira, hogy ezzel ki is nŇĎtte a Dortmund II.-t, ahol soha t√∂bb√© nem hajland√≥ p√°ly√°ra l√©pni. De a Dortmund I. szt√°rjaival val√≥ k√∂z√∂s edz√©stŇĎl sem esett hasra, az edz√©s nem nagyon nagy sz√°m nekem, ezen m√°r t√ļll√©ptem, mondta. SŇĎt, l√°tta az es√©lyt arra is, hogy ŇĎ legyen az elsŇĎ csapat kezdŇĎ csat√°ra, ha nem √©rkezik Dzeko vagy Benzema Lewandowski hely√©re. A magyar focir√≥l pedig azt k√∂z√∂lte, hogy nem szokta n√©zni, nem √©rdekli, 5 perc ut√°n fogja a fej√©t, ha m√©gis, √©s a v√°logatotts√°g sem izgatja.

Advertisement

M√°r eg√©sz trollsereg k√∂vette, amikor tavaly ny√°ron v√©g√ľl m√©gsem ŇĎ lett az √ļj Benzema, viszont eligazolt a brit m√°sodoszt√°ly√ļ Ipswich Townba. Az eg√©sz brit m√©di√°t megd√∂bbentette az Bajnerrel √©rkezzŇĎ kommentelŇĎsereg, akik azonnal elfoglalt√°k az Ipswich online fel√ľlet√©t. A jelens√©g annyira k√ľl√∂nleges, hogy a legnagyobb brit bulv√°rlapok sorozatban cikkeztek a "No Bajner, no party!" harci ki√°lt√°ssal, angol‚Äďmagyar kever√©knyelven t√°mad√≥ rajong√≥t√°borr√≥l.

√Čs elj√∂tt Bajner elsŇĎ Ipswich-meccse, ahol egybŇĎl kezdŇĎ volt, hogy annyira kik√©sz√ľlj√∂n fizikailag, hogy az edzŇĎje sz√©gyenszemre az elsŇĎ f√©lidŇĎ 44. perc√©ben cser√©lje le. Az online kultusz att√≥l sz√∂k√∂tt v√©gk√©pp az egekbe, hogy Bajner ut√°na azt nyilatkozta, edzŇĎje az√©rt hozta le, hogy a n√©zŇĎk megtapsolhass√°k. A trollfocisok ez√©rt azt szervezt√©k meg, hogy a magyar‚Äď√©szak√≠r v√°logatott meccs 44. perc√©ben tapsolni kezdett a Groupama Fl√≥ri√°n-stadion.

Advertisement

A r√©m k√≠nos nyit√≥meccs l√©nyeg√©ben Bajner b√ļcs√ļmeccs√©t jelentette az Ipswichn√©l, √≠gy nem is volt akkora meglepet√©s, hogy egy f√©l id√©ny eltelt√©vel m√°ris √°tigazolt a harmadoszt√°ly√ļ Notts Countyba, ahol most majd tal√°n majd t√©nyleg j√°tszhat valamennyit.

Bajnerrel j√∂ttek a trollfocisok is, √≠gy most a Notts County k√∂z√∂ss√©gi fel√ľletei a vil√°g legporgŇĎsebb focioldalai. Ez a teljes√≠tm√©ny, nem a C-vitamin ipari mennyis√©gŇĪ elŇĎ√°ll√≠t√°sa!

Advertisement

Tegnap volt Bajner elsŇĎ meccse. A magyar kommentelŇĎseregre j√≥l reag√°lt a klub, a Facebookon egy idŇĎre bajneresre v√°ltoztatt√°k a fejl√©c√ľket, a Twitteren pedig nobajnernoparty hashatggel posztolgattak.

Advertisement

A klub Faceobokj√°n pedig mindegy, melyik posztot nyitod meg ugyanazt tal√°lod:

Tényleg bárhol:

Advertisement

A statisztikák pedig valósággal megbokrosodtak: