Remek√ľl rekontextualiz√°lta a kommer normcore-t Katharina Roters. √öj fot√≥album√°ban elvileg lohaszt√≥ kockah√°zakat mutat be √ļgy, ahogy m√©g biztosan nem l√°ttad ŇĎket sosem.

A n√©met‚Äďmagyar fot√≥mŇĪv√©sz Hungarian Cubes (Magyar kock√°k) c√≠mŇĪ k√∂nyve Amerik√°ban j√ļlius 15-√©n fog megjelenni, de itthon m√°r most is lehet kapni a Fuga Budapesti √Čp√≠t√©szeti K√∂zpontban (1052 Budapest, PetŇĎfi S√°ndor utca 5.). Az Io9-os Vincze Mikl√≥s kapott egy p√©ld√°nyt a szerzŇĎtŇĎl a bemutat√≥n ‚Äď a besz√©lget√©sekben mindj√°rt besz√°mol r√≥la, hogy mirŇĎl volt sz√≥ ‚Äď, √≠gy volt alkalmam v√©giglapozni.

F√©nyk√©pei kubista, geometrikus csod√°kat var√°zsolnak a sz√∂rnyen unalmas h√°zakb√≥l, √©s igaz√°b√≥l nem is tudom megfogni, hogy csin√°lta. A hŇĪv√∂s kompoz√≠ci√≥kkal? Hogy kikompon√°lt a k√©pekbŇĎl mindent, √©s csak a tiszta geometria √©s a felhŇĎk maradtak? Hogy volt t√ľrelme √©s kitart√°sa Magyarorsz√°g t√≠zezernyi kockah√°za k√∂z√ľl megkeresni azt a n√©h√°ny tucatot, melyek igaz√°n szellemes √©s √©rdekes fest√©ssel b√≠rnak?

Advertisement

Ak√°rhogy is, Roters k√∂nyv√©nek magyar vid√©ke sz√°rnyal√≥an modernista t√°j, ahol egy h√°z ink√°bb pixelmŇĪv√©szet √©s csirke, mint 9√ó9-es vagy 10√ó10-es betonuniformis.

Az Io9-on √©s Mikl√≥s tumblr√©n vannak m√©g k√©pek a k√∂nyvbŇĎl, √©rdemes megn√©zni ŇĎket, m√°r csak az√©rt is, mert mindig j√≥ sz√≥rakoz√°s egy nagyon ismerŇĎs dolgot nagyon ismeretlen szemsz√∂gbŇĎl szeml√©lni.